Kan du förklara lite närmare hur du gör för jag har misslyckats med min surdeg varje gång... 
Såg en tråd jag inte läst här om surdegsbröd. Men jag tar C:a 1 dl grahamsmjöl, 1 dl grovt rågmjöl, i min Elux assistents stålskål, häller på ½L vatten som kokats till pärlstadiet, kör maskinen på högsta fart utan att peta i det, står ett dygn med handduk på och får inte stå kallt, då slår jag i kanske ½ L vetemjöl och kör med blandaren, det jäser upp på ett dygn. Vetemjöl har jag inte mätt på länge men det ser du och beror på hur tungt bröd man vill ha.
Sedan ner med det i en rapsoljad helst refflad form om du hittar någon, låt stå och jäsa lite utan duk och se upp så det inte jäser över. När det höjt sig lite, in i ugn på 50 grader någon timma(?) så det höjer sig mer och se upp igen, lås höjningen på 100 grader ett par timmar och fixa skorpa på 150 grader en liten stund till slut.
Blir kanongott, billigt och kan väga 2 kg, men kan bli väldigt syrligt på sommaren. Tar tid men bara mjöl och vatten.

Alternera med havregryn eller vad som helst ätbart.