Här är ett!!
Jag bukar variera lite med exv valnötter torkade aprikoser etc...
Ibland bakar jag av i formar/långpanna men oftast trillar jag bullar som jag jäser i ugnen med bara lampan tänd (bevarar fukten och lampan tillför lite värme) sedan fryser jag in dem.
Tar dom direkt ur frysen, penslar på vatten och bakar av i knappa 200grader ca 15-20 minuter.... Hemmagjord "bake-off"!!
DINKELBRÖD
5 dl vatten
25 gram jäst
5 matskedar rapsolja
5 matskedar sirap
2-3 teskedar salt
5-6 dl fullkornsmjöl av Dinkel
5-6 dl siktat mjöl av Dinkel
2 dl Dinkelmjöl till utbakning
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite ljummet vatten och rör ut jästen. Ta resten av det fingervarma vattnet, oljan, sirapen, saltet och fullkorns-mjölet. Rör om ordentligt, låt jäsa 45 minuter under duk. Tillsätt det siktade mjölet, bearbeta degen i bunken. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela upp degen i bitar ca 250 gram, forma till runda kakor med ca 20 cm diameter. Picka kakan med gaffel. Jäses på smorda plåtar i 20-30 minuter. Grädda i 225 grader C i 15 minuter. Låt bröden svalna på galler.