Nu har jag fått en ny favoritpaj - den måste ni testa!
Hallonpaj 8 pers
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
125 g margarin
2 msk vatten
Fyllning:
300 g hallon
1½ msk potatismjöl
Toscatäcke:
100 g margarin
70 g sötmandel
1½ dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
½ msk vaniljsocker
Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form, ca 24 cm i diameter. Låt den vila ca 30 min i kylen. Blanda under tiden alla ingredienserna utom vaniljsockret till toscasmeten i en kastrull. Låt koka någon min under omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret. Sätt ugnen på 200. Pricka pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 min i mitten av ugnen. Låt svalna. Blanda hallon med potatismjölet och fördela i pajskalet. Häll över toscasmeten och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt pajen kallna.