otroligt . hitta det direkt!
Gör en 10% saltlake genom att
Koka upp 10 liter vatten
rör i 1 kg grovsalt, låt svalna.
Obs det går inte att använda vanligt salt eftersom Jod ger en bismak.
Lägg i köttet gärna mindre bitar, bogen sågar man när den är fryst. Köttet skall ligga i saltlaken i 36 timmar. Därefter tar man upp det och trär i trådar med en stor nål.
Sen är det bara att hänga upp på ett blåsigt ställe inte i direkt solljus. Sen är det bara att vänta. Det tar mellan 3-6 veckor beroende på väder och vind och storlek på köttet. Mindre bitar torkar fortare.
För att torka i ugnen: (vilket jag alltid gör av hygienskäl)
75-100 grader beroende på hur stor/grov biten är.
Låt ligga på galler i ugnen med luckan lite lite öppen och torka från 10-16 timmar....kolla så att köttet är genomtorrt..
fortast går det att dela uppi tunna skivor så klart

men sänk då t 50-75 grader!
mumsigt gott, helst om du har i ordentligt med vitlök och lite andra kryddor i laken!!!