Förutom till soppa, brukar vi lägga i jordärtskockor när vi gör potatisgratäng. Det blir gott.
En "köttätargranne" berättade att hon fräste jordärtskockor ihop med bacon och att det var supergott.
En annan kompis steker dem ihop med kantareller och serverar ihop med risotto.
Vi har också bara stekt dem ihop med andra grönsaker. De blir mildare i smaken när man steker dem, tycker jag, än de blir i soppa och gratäng.
Ofta låter vi (=min sambo) jordärtskockorna stå kvar i jorden och tar upp även till våren, innan de börjar föröka sig, eftersom man lätt får så mycket och vi inte har någon lagringsplats utom kylskåpet. På våren är de mycket mjällare och det blir inte så klistrigt i kastrullen vid kokning. Stärkelsen måste ha omvandlats när de fryst...eller något...typ...
Våra kaniner är galna i jordärtskockor, så där har vi gjort av med en del när skörden varit stor och anden svag (dvs, när vi har ledsnat på att äta dem)
