Jag gör såhär, efter bedövning lägger jag fåret/lammet på rygg i en upponervänd europall, där jag avblodar det.
Sedan snittar jag det från halsen till anus och från bakben till bakben respektive framben till framben. I samband med detta lägger jag även ett snitt runt benet så att skinnet inte längre sitter ihop med tassarna.
Sedan lossar jag matstrupe och luftstrupe., så att dom senare är lätta att rycka ut.
När jag börjar flåningen står jag med djuret brevid mig på höger sida med huvudet riktat bakåt.
Jag går in med kniven mella hud och kött strax nedanför bröstbenet. När jag med kniven pillat en lite ficka går jag över till att "tumma" köttet. Jag pressar helt enkelt in handen med tummen som en spets under huden ner över sidan till ryggraden och ut efter bakkroppen och låret.
Efter detta slår jag en sling runt vardera bakklöven , sätter en plankbit mellan benen och hänger djuret i taljan. Är det ett tyngre djur winchar jag upp det, annars lyfter jag helt enkelt upp det.
När lammet hänger fortsätter jag att tumma loss skinnet runt bakbrenen och snittar loss analregionen som jag lämnar tillsvidare. Jag jobbar mest med handkraft och det är bara vid höftknölen eller jag märker att hinnorna börjar hänga med som jag måste kniva.
När svansen och båda bakbenen är lossade tar jag tag i skinnet med vänsterhanden lägger höger underarm på skinnet och trycker till vilket får skinnet att släppa, tar ett nytt grepp och återupprepar proceduren, kniven tar jag aldrig till om inte flåningen börjar löpa in i köttet.
Först när hela djuret är flått tar jag ur det.