Ja, de kunder jag sålde två små (12 kg) lamm till nu i höst fick veta att de var små och att om de hellre ville vänta till senare (då kvarvarande lamm går kvar på gödning) var det helt ok men, om de ville köpa nu så sålde jag för 65:-/kg istället för 75:-/kg som jag annars tar. De ville då köpa nu istället för att vänta. De två små lammen hade vi annars behållit för egen konsumtion. Mina andra lamm som slaktats tidigare har legat mellan 18 och 22 kg.
Jag tycker inte att jag lurar mina kunder. Ska de köpa lamm i affären så kan de köpa lamm från Nya Zealand till ungefär samma pris eller svenskt lamm för ca 200:- kg. Visst de är bättre klassade än de två små jag sålde men, inte jämfört med de runt 20 kg i slaktvikt.
Jag vet inte, om man vill sälja till slakteriet för mellan 5 och 25 kronor så får man såklart göra det men, om det finns andra som väljer andra vägar att sälja sitt kött så kan väl inte det vara fel? Så länge kunden får vad den vill ha så är det väl bra det med? Alla måste kanske inte måste göra likadant?