Den röda löken verkar vara mer känslig än den gula. Det kanske krävs extra noggrann hantering av den för att få den att hålla lika bra som den gula?
Man brukar ju bryta ner lökblasten när ungefär hälften av lökarnas blast har vissnat. Så står det i alla böcker, är rationellt när man har stora fält och ska ta upp allt samtidigt. Med en liten odling skulle man kanske istället testa med att låta hela blasten få vissna ned av sig själv på alla lökar och att den röda löken då får avmogna ordentligt innan man tar upp den ur jorden. Sedan är det bäst om löken får ligga och torka utomhus en vecka under tak. Man skulle också kunna göra något slags varmluftstork för den av t.ex. en kupévärmare eller så...men det är nästan överkurs

Sedan ska den helst förvaras svalt och torrt. Men svalt och torrt är det nog få som kan få till, så torrt är huvudsaken och det brukar det ju vara i köket.
Rent generellt så mår löken bäst av att växa i sandjord och med mild gödsling av t.ex. kompost och täckodling. Framför allt ska man inte använda färsk gödsel då löken kommer att avmogna betydligt sämre när det är dags och därigenom påverkas också hållbarheten negativt.
Citerar min sambo som har betydligt stöööörre odlingskunskaper än vad jag har
