Hittade det här receptet på DN...borde ju va helt ok att skippa dillen om man vill.

Knäckebröd med smak av dill
Portioner: 4
Tid: Över 60 minuter
Ingredienser:
2 dl vatten
33 cl ljust lageröl
50 g jäst
7 dl grovt rågmjöl (300 g)
6 dl vetemjöl (270300 g)
1 msk salt
1 msk dillfrön
Dillknäcke
Ett grovt knäckebröd som passar till skaldjur och fisk. Öl och dill i smeten borgar för det. Receptet ger fyra stora bröd.
1. Värm vatten och öl till 37 grader och häll i en bunke. Smula ner jästen i den ljumna vätskan och rör om tills den löst sig. Stöt dillfröna lätt i en mortel. Blanda ner mjöl, salt och dillfrön i degspadet. Arbeta till en smidig och ganska lös deg. Låt jäsa i 30 minuter i en bunke under bakduk.
2. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje bit på ett väl mjölat bakbord till en rund kaka, cirka 2 millimeter tjock . Lägg kakorna på två mjölade plåtar.
3. Nagga kakorna med en gaffel och låt dem jäsa på plåtarna med bakplåtspapper i cirka 20 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader och grädda en plåt i taget i mitten av ugnen tills kakorna får fin färg på båda sidor. Det tar ungefär 5-6 minuter för varje sida. Vänd med en stekspade. Var noga med att kolla gräddningen hela tiden. Olika ugnar blir olika varma och marginalerna mellan blekt bröd och bränt är små.