Till våren funderar jag på att utöka med några tackor som lammar i maj, för att kunna erbjuda våra kunder lammkött även till hösten. (Nu har jag bara vårlamning, dvs lamning i februari.)
Då vore det roligt att kunna hålla en bagge året runt, istället för att låna som jag gör nu. Jag har då funderat ut det som så att baggen går med den första gruppen i aug-nov, för att sedan byta till nästa i dec-april. Men vem ska han gå med i maj-juli?
Alternativ 1 är förstås att spara ett bagglamm från februarilamningen som sen får gå till slakt i augusti. Men blir inte det väldigt mycket fett och lite kött på det?
Alternativ 2 är att hålla två olika baggar som får betäcka var sin grupp, men då får ju ändå den bagge som inte betäcker just då gå själv.
Alternativ 3 är förstås att köpa en bagge i augusti och skicka den till slakt i februari eller så, men det vill jag helst inte.
Hjälp mig med tankar och idéer runt det här! Det är inte heller allom givet att det ska vara samma ras på de nya tackorna som de jag redan har. (Dorset/finull) Rosa vet tex att jag har ett gott öga till Leicester....
