Om du äter ägg och mjölkprodukter vilket det låter som eftersom du nämner pannkaka så kan man ju göra en massa olika varianter av grönsakspajer.
+Olika slags gratänger på grönsaker är ju också supergott.
+Div. soppor som tidigare nämns i denna tråd.
För att göra rotsaker mer lättuggat för mindre barn kan man väl grovriva ex. morötter, gulbetor, potatis, sötpotatis, palsternacka (och dyl. beroende på vad man har hemma)+ kanske lite kokta röda linser el dyl. för proteinets skull och sedan steka + krydda (ex. salt, peppar, örtkryddor), lägg sedan i smord gratängform och kanske klicka över polenta som man blandat ner en god ost i och bred över som ett lock och grädda i ugn, kanske kan man toppa rätten när den är klar med hackade färska örtkryddor. Alt. kan man ju använda något gott hemgjort potatismos istället för polenta.
Ett tips är att gå till biblioteket och titta i kokböckerna och håll dig inte bara till de som det står vegetariskt på det finns ofta många vegetariska recept i många andra böcker också ex. flera av Pauluns böcker har kapitel med enbart vegetariskt och många av recepten är riktigt goda. Jag gjorde en arabisk aubergine och kikärtsgratäng här i veckan (receptet var helt veganvänligt innehöll enbart grönsaker och kryddor) ur en av hans böcker men det var tomat i den så du kanske inte hade gillat den men jag tyckte den var urgod och jag är inte vegetarian.