Fil, yoghurt och liknande är olämpliga att frysa.
Smör, margarin, olika slags matoljor mm går utmärkt att frysa.
När det gäller bönor och liknande så skulle jag tro att några enstaka minusgrader inte är något problem - det är först när man börjar komma ner till djupfrysningstemperaturer man får se upp.
Ett bra sätt om man har frostkänsliga saker är att, när de väl är kylskåpskalla, lägga dem i en kylväska, då klarar de en rejäl frostnatt utan att det blir minusgrader inne i väskan. Lägg gärna dit en digitaltermometer med max/min-visning också så du kan se i efterhand vad det verkligen blev för temperatur i väskan.
Förresten, nu fick jag en idé! Frysning måste ju vara ett utmärkt sätt att förstöra homogeniseringen i mjölk, till förmån för alla som inte tål homogeniserat fett (vilket jag tror är en stor del av de som tror att de är laktos- eller mjölkproteinintoleranta).