Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Skummande mjöd  (läst 1457 gånger)

Idd

  • Inlägg: 72
    • Skåne
Skummande mjöd
« skrivet: 11 jul-15 kl 09:13 »
Nyligen slungade jag min första honung. Hurra!
Därmed har jag nu satt min första mjöd. Nu redan efter ett par dagar så ligger det ett lager skum på ytan.
Stämmer det? Är det som det ska vara eller ska jag börja om? Ska jag försöka avlägsna skummet?
Hoppas det finns någon därute som vet.

 

Radar

  • Inlägg: 1693
    • Jämtland
SV: Skummande mjöd
« Svar #1 skrivet: 11 jul-15 kl 11:12 »
Du skriver att du satt mjöd. Med det antar jag att du bringat det i jäsning?
I så fall är det helt som det ska. När det jäser bildas kolsyra som stiger till ytan och bildar skum. Låt allting stå orörd några veckor tills det slutat jäsa.
Tiden går, som allting annat.
Här går den fort så förbannat.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

472 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Episk tidning! Har följt mig från intresserad till självhushållare med gård och allt.
/Mikael Book

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser