Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kött från Ryafår  (läst 2274 gånger)

Lucian

  • Inlägg: 3
    • Västerbotten
Kött från Ryafår
« skrivet: 16 apr-15 kl 19:22 »
Bonden som vi tidigare köpt våra texel/finullisar från undrade om vi va intresserade av att prova ryafår eftersom vi behåller skinnen för fällar. Men, vi är inte bara ute efter fällarna utan även köttet också,, hur är det med kött på rya? Ätbart? Lite? Bra?


 

javill

  • Inlägg: 11707
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Kött från Ryafår
« Svar #1 skrivet: 16 apr-15 kl 20:29 »
Eftersom de är lantrasfår är de mindre än rena köttraser men, köttet är bra. Om de gått på bete hela säsongen kanske t o m bättre än köttraser.  ;)
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

816 gäster, 2 användare
Biofilo, se38005

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser