Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Svarta konserveringsburkar...  (läst 2979 gånger)

Bangkok_Hilton

  • Inlägg: 3
    • Uppland
Svarta konserveringsburkar...
« skrivet: 16 sep-13 kl 13:48 »
Hej! Jag undrar om det finns någon som vet var man får tag på svarta konserveringsburkar? Inte engångsburkar! Jag har nämligen ingen jordkällare o många saker man lägger in tål inte solljus, för då blir de fula i färgen. Extra packningar är ett + om de har också...

Företag finns, om så skulle vara ett måste.

På nätet eller i Stockholm/Uppsala-området.

Alla tips mottages :) 

Håning

  • Gäst
SV: Svarta konserveringsburkar...
« Svar #1 skrivet: 16 sep-13 kl 13:55 »
Borde fungera med att ha  burkarna i täckta lådor ?

christinag

  • Inlägg: 1912
  • Täljstenfantast
    • Västmanland
SV: Svarta konserveringsburkar...
« Svar #2 skrivet: 21 sep-13 kl 00:24 »
Bruna glasburkar finns ju för kosmetikatillverkning och sånt. Se bara till att locket är lämpligt för ändamålet.

MvH
Christina G
Demokrati: 2 vargar och 1 lamm röstar om lunchmenyn.
Frihet: Ett väl beväpnat lamm opponerar sig mot omröstningen.

Bangkok_Hilton

  • Inlägg: 3
    • Uppland
SV: Svarta konserveringsburkar...
« Svar #3 skrivet: 13 jul-14 kl 14:56 »
Tack för svaren, men jag har fortfarande inte hittat svarta konservburkar, trots att jag har en (så jag vet att de finns).
Slutna lådor eller kärl duger inte, för det kommer in ljus varje gång man öppnar, utan det måste vara helt mörka glasburkar med någon forma av gummiförslutning i locket.

Skriv om ni skulle stöta på det, för jag vet att det är fler som letar efter dessa!

Trevlig sommar på er alla!

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Svarta konserveringsburkar...
« Svar #4 skrivet: 13 jul-14 kl 15:28 »
Marknaden är nog inte stor. Glaskonserver måste regelbundet kontrolleras, och kan man inte se innehållet så blir ju det svårt!

enigma77

  • Inlägg: 33
    • -
Svarta konserveringsburkar...
« Svar #5 skrivet: 14 jul-14 kl 09:38 »
Marknaden är nog inte stor.

Nä, producenter väljer nog hellre en billig metall/plast burk istället för svart glas...

Gäller det enstaka burkar kanske det går att hitta glasfärg som täcker och klara värme/rengöring?...
« Senast ändrad: 14 jul-14 kl 09:55 av enigma77 »
My Kik username is 'Enigma77' - add me!

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Svarta konserveringsburkar...
« Svar #6 skrivet: 14 jul-14 kl 11:37 »
Att burkarna får en minuts ljus då och då är knappast ett problem även om man har ofärgade glasburkar. Äter ni i mörker? Är det nån slags hard-core-variant-diet att man måste äta maten i mörker...  ;) Vampyrer som konserverar blod kanske måste tänka på sånt här... ?

Vanliga burkar i ett mörkt skåp eller låda funkar såklart bra. Jordkällarens största förtjänst är ju att den är sval. Att där är mörkt är såklart bra men mörker är ju lättare att ordna än kyla.

Känsliga läkemedel kan ju förvaras i bruna flaskor, dyra viner i gröna. Svart glas verkar lite over-kill.

Undviker man att ställa grejerna i ett söderfönster under lång tid så är problemet = 0.

Bangkok_Hilton

  • Inlägg: 3
    • Uppland
SV: Svarta konserveringsburkar...
« Svar #7 skrivet: 01 sep-14 kl 15:25 »
Brunt är inte svart.
Vitis, du har inte konserverat smultron hör jag, för de tål INGET solljus utan att bli bruna direkt. De ultravioletta strålarna bryter ner olika mycket hos olika mat. Äppelmos blir väldigt brun om man har fel äppelsort o burkarna står för ljust. Citronsyran kan bara tillsättas i små mängder, annars blir moset för surt.

Dessutom dör C-vitamin efter 15 min i solljus och detta vill jag också ha kvar. Så nej, vi är varken vampyrer eller äter i mörker och som kock o kallskänka så gör vi många olika inläggningar på gammalt sätt, och dessa burkar har funnits men är svåra att hitta eftersom inte tillräckligt många överhuvudtaget lagar riktig mat o ännu mer sällan står o gör inläggningar, sylt, saft, kampotter, gurkor mm… tyvärr… Det är inte överkurs att vilka kunna förvara o konservera rätt saker på rätt sätt, och samma sätt som alltid gjordes förr. Vi äter inga tillsatser och därför är jag mycket intresserad av alla gamla metoder gällande mat förr.

Och nej Kurt, glaskonserver behöver inte regelbundet kontrolleras. Det är just det som är vitsen o därför man har etiketter. Mina burkar kokas in hermetiskt och brukar hålla 10 år. Är packningen helt oskadad o fräsch, säger Pssst när man öppnar dem och då är de ok. Är de lättöppnade (oavsett när), får man kolla dem, smaka och ev kasta, men det skulle du ju fått gjort oavsett när du upptäckte det. En dålig glas burk har hänt mig en gång på 30 år och berodde på en av mig slarvigt kontrollerad gummipackning (den var inte helt ny).

Jordkällare har jag alltid haft förut, men nu har vi ingen, till min förtret och över 100 olika burkar o inläggningar gömmer man inte bara i lådor eller orkar stå och måla med glasfärg (som dessutom är svindyr o sällan är vare sig solid eller tål disk).
Ev har jag hittat i Italien, men vi talar om varandra för deras engelska är så hemsk…

Hojta till om ni hör något…

christinag

  • Inlägg: 1912
  • Täljstenfantast
    • Västmanland
SV: Svarta konserveringsburkar...
« Svar #8 skrivet: 04 sep-14 kl 19:37 »
Hmm. Jag måste nog säga att konservering av jordgubbar eller smultron utan att dom blir bruna är överkurs för mig. Jag har aldrig sett såna nånsin.

MvH
Christina G
Demokrati: 2 vargar och 1 lamm röstar om lunchmenyn.
Frihet: Ett väl beväpnat lamm opponerar sig mot omröstningen.

qeliott

  • Inlägg: 60
    • Skåne
SV: Svarta konserveringsburkar...
« Svar #9 skrivet: 29 sep-14 kl 19:07 »
Kolla om Danskhjemmeproduktion.dk fortfarande säljer keramikkrus, jag såg sånt på deras hemsida förra året. Illans dyra, men garanterat ljustäta.

Qeliott

 

blomknopp

  • Inlägg: 84
  • För Sverige ur tiden!
    • Övriga världen
    • Google maps gives you everything you'll ever need
SV: Svarta konserveringsburkar...
« Svar #10 skrivet: 14 okt-14 kl 21:42 »
Dessutom dör C-vitamin efter 15 min i solljus och detta vill jag också ha kvar.

Kan det verkligen stämma då man annars säger att frukt/bär får mer c-vitamininheåll desto mer sol de får? Om det stämmer så kan ju ingen frukt som odlas i solen innehålla någon c-vitamin? Att du skriver att vitaminen "dör" får mig också misstänksam, vitaminer är inte levande på något vis, utan även den nyttigaste färskaste vitaminen är ett dött ting. Jag tror du är felinformerad!
M + SD + KD + C + FP sänkte skatten för storbankerna med totalt 140 miljarder PER ÅR! Detta hade räckt till tex 800 000 extra anställda till vården, eller 3 månaders betald ledighet för alla, varje år!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

419 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Underbar tidning eftet att jag läst flera nummer hos en väninna är det nu dags för egen prenumeration
/lena S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser