Jag har Caiguafrön om någon vill ha, det är någon slags gurkväxt från peru har jag för mig.
Dom är ganska små och har en vattendroppsform. Man kan skära ner i sallad när dom är mörkgröna och ca 4cm långa.
Om man har väntat längre så att de blir ljusgröna så bildar de frö och blir ihåliga så kan man fylla dom med gottgott och ställa in i ugn.
Jag hade tänkt lägga in för att ha på macka men jag lyckades ignorera dom i kylen så länge så att de börja bli mosiga och mögliga, så det får jag göra nästa år

men det ska gå. Jag odlade dessa på friland och de slingrade sig upp på en 4 meters stör och blev bra.
Jag vet inte hur grobarheten är men jag skördade och torkade fröna som man ska och de ser likadana ut som de jag fick och de sköt iväg så in i h.....e!
Här är lite info jag lyckades googla fram
http://www.appalachianfeet.com/2010/12/13/how-to-grow-and-use-achochacaigua-a-problem-free-cucumber-substitute-wrecipes/Svara med meddelande om ni vill ha. Finns mellan Skara och Lidköping för hämtning, kan skicka också men då vill jag ha ett frankerat och adresserat kuvert postat i ett brev till mig.
MVH Viktor