Jag är nästan lyrisk över en sak jag gjorde igår. Nu tycker ni säkert att jag verkar lite knäpp som blir lyrisk över en så naturlig sak, men grejen var väl att det var första gången för mig.
Jag åkte till en bonde och köpte färsk mjölk *ler lyckligt*.
Sedan gjorde jag våfflor på denna fina mjölk. Våfflor på dinkelmjöl, och ägg från min mans arbetskompis som har egna höns.
Våfflor är väl annars ingen hälsokost precis, men våfflorna igår var nog de nyttigaste hittills i mitt liv.
Försökte förresten få fatt i grädden, med en sked, men det var inte det lättaste. Hur gör man? Ska man ha en större mängd mjölk, och kanske ett smalare kärl så att gräddskiktet blir tjockare? Jag hade bara två liter mjölk.
Färsk mjölk.... jag har svårt att beskriva känslan. Som om den vore värd sin vikt i guld, vilket den naturligtvis inte var rent bokstavligt. Betalade bara 6 kronor litern. Löjligt billigt för så fin vara.