Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Syra majrova  (läst 3542 gånger)

evelina_c

  • Inlägg: 65
Syra majrova
« skrivet: 07 aug-14 kl 13:06 »
Finns här någon som har ett bra grundrecept för att mjölksyra majrovor?

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Syra majrova
« Svar #1 skrivet: 08 aug-14 kl 08:17 »
Det är inga konstigheter, ser man bara till att ha en total salthalt på ca 1.5% (inklusive vatten + grönsak) så fungerar det. Små majrovor kan syras hela, annars skiva eller tärna dem. Gör gärna en mindre sats först så att du ser att fermenteringen kommer i gång fort (börjar bubbla)

http://www.eldrimner.com/core/files/Kompendium%20mj%C3%B6lksyrning.pdf


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

413 gäster, 1 användare
LarryGeano

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser