Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Att använda bär utan att använda socker?  (läst 20106 gånger)

Neon Knight

  • Inlägg: 933
    • -
SV: Att använda bär utan att använda socker?
« Svar #40 skrivet: 25 jun-13 kl 08:37 »
Under första världskriget var tillgången på socker knapp. Folkhushållningskommissionens fruktavdelning, sektionen för hemkonservering (historiens underbaraste namn på en statlig myndighet) författade då denna skrift med råd om tillvaratagande av bär och frukt:

Upplysningar rörande hemkonservering av frukt och bär

 

Broberg

  • Gäst
SV: Att använda bär utan att använda socker?
« Svar #41 skrivet: 25 jun-13 kl 19:35 »
Mögelcitronsyra i pulverform, ska man passa sig för, har jag märkt. Likaså konstgjord askorbinsyra. Det är något liknande skit med det.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

689 gäster, 1 användare
chpe21

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser