Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Äppelbröd  (läst 22510 gånger)

mirakel

  • Inlägg: 171
    • Närke
Äppelbröd
« skrivet: 30 jan-04 kl 22:44 »
Hej!
Vill bara tipsa:
Sedan i höstas då vi hade ett enormt överskott på äpplen har vi börjat riva ner dessa när vi bakar bröd, med väldigt lyckat resultat! Brödet blir saftigt och håller långre... Till en deg med ca 0,5 l degspad brukar jag ta ca 5 äpplen.

Har man äpplemos över kan man också använda det till en massa gott. Till vetebröd med kardemumma passar det väldigt bra att ta äpplemos istället för mjölk. Tag då ca 1-2 dl mer än vad receptet säger (det beror på hur löst moset är) Man kan också ha moset som fyllning i kanelkransar, istället för smör, gott!

gabriella


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1723 gäster, 4 användare (1 dolda)
Radar, alternaiv, Erik Forsman

* Forum

* Om tidningen Åter



- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser