Märk alla ägg med t ex ett kryss. Lägg in äggen i den redan uppvärmda och temperaturinställda kläckaren. Temp ca 103 grader Fahrenheit (ca 39,5 C) i en maskin utan fläkt. Ett par grader lägre om du har fläkt. se ruvschema....
I moderna helautomatiska maskiner vänds äggen efter egen inställning, från 1 gång i timmen till min 2 gånger per dygn. I manuella maskiner får du vända för hand minst morron & kväll. Här får du nytta av att du har märkt äggen, vilket underlättar kontrollen att alla är vända. Fuktigheten i maskinen bör ligga lite högre än hos hönsfåglar, minst 50 - 60% bör man försöka uppnå. I sluten tiden bör man öka fuktigheten ytterligare. Många "duschar" sina ägg med blomspruta några gånger om dygnet och ännu oftare mot slutet. Se till att ha vatten i behållaren under hela tiden. Lägg en svamp eller tegelsten i vattnet. Låt ev. "tygvekar" klättra upp på väggen från vattenkaret om du får svårt att hålla högre fuktighet. Från ruvningens början till kläckning kan variera från 25 dagar till 28 dagar. Myskank-ägg ytterligare några dagar.
Tänk även på att produktionen av koldioxid ökar med tiden. Ha god tillgång
på syre, genom att se till att "vetilationshålen" är öppna och fria från fjun.