Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Dagligt bröd  (läst 2994 gånger)

Varg-älva

  • Inlägg: 1303
    • Finland
Dagligt bröd
« skrivet: 14 jan-07 kl 09:23 »
Hej!
Vad lade ni i bröddegen i dag?

Här blev det råglimpor på 1 l vatten, ca 3 dl sirap (vad som fanns kvar i burken), jäst, salt, rågmjöl till tjock vällingkonsistens, vetemjöl och lite olja. Det blir sen 4 limpor på en gång.
Dessutom grova småfranska på 1 l havregryn, ett par nävar rågkross, 1 l kokande vatten. Det fick stå tills det svalnat, i med jäst, salt, vetemjöl och olja.
Nu är grovbrödet i ugnen och limporna på jäsning... och jag börjar bli väldigt hungrig...

Varg-älva

  • Inlägg: 1303
    • Finland
Re:Dagligt bröd
« Svar #1 skrivet: 27 jan-07 kl 20:09 »
Idag blir det bara vanliga ljusa limpor med havregryn. Alla fyra gräddas på en gång på plåten. Egentligen skulle det ha blivit bröd bakat i lergrytan, men det fanns liksom inte ork att ta fram den...  ;) Blir lergrytebröd nästa gång i stället.

Frances

  • Inlägg: 7906
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Västergötland
Re:Dagligt bröd
« Svar #2 skrivet: 28 jan-07 kl 07:37 »
Jag varierar mig mycket..men dagens bröd blir råksiktskakor
" Först vill man bli nånting. Sen tror man att man är det man ville bli. Sen blir man kanske det man trodde att man var"

syrsa

  • Gäst
Re:Dagligt bröd
« Svar #3 skrivet: 28 jan-07 kl 12:20 »
Njao, det blir skorpor idag också. Ska klura ut det ultimata receptet/kryddningen/grovleken för vår lilla familj (jag och min sambo).

Kan hända rör jag ihop några grahamsbullar med russin i, vi får se vad jag orkar.

Tänkte också efterlysa en kalender jag hört ryktas om, från antroposofiskt håll, med utmärkta dagar för olika typer av arbete? Rotsaker, bladväxter, osv. Där kan man även lista ut vilka dagar som är bra brödbakardagar? Någon som förstår vad jag dillar om?

Må gott!
/syrsa

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Dagligt bröd
« Svar #4 skrivet: 28 jan-07 kl 14:00 »
syrsa, jag förstår precis vad du talar om. När jag arbetade på Årstahemmet i Stockholm, så planerades arbetet kring den. Jag minns där emot inte vad den hette. Men jag skulle tro att om du kontaktar den som har hand om växthuset där numera, så kan han/hon hjälpa dig.

syrsa

  • Gäst
Re:Dagligt bröd
« Svar #5 skrivet: 28 jan-07 kl 14:16 »
Tack,

Det ska jag göra.
Ha en fin söndag!
/syrsa

 

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
Re:Dagligt bröd
« Svar #6 skrivet: 29 jan-07 kl 11:03 »
Igår bakade jag grahamsscones - defenitivt ett favoritrecept - och fick ett ryck och kokte chokladmjölk till. Inte dumt alls...
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1663 gäster, 2 användare
Berberis, Erik Forsman

* Forum

* Om tidningen Åter



- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser