Lånar tråden jag med.
Jag har nyligen börjat jägarskolan, och har på så sätt börjat komma in i jaktens värld. Det verkar som att de flesta bara slänger skinnen när djuret väl är flått, och med tanke på arbetet/kostnaden kan jag förstå varför. Vad jag vill komma till är att jag i och med detta kan få lite rådjursskinn och liknande när andan faller på, och därmed har jag försökt sätta mig in i dethär med skinnberedning. Jag vill till en början prova att bereda rådjurskinn med pälsen kvar på.
Efter att ha kollat runt på nätet har jag nog hyffsad koll på hur jag skall gå tillväga: slipa till en spackelspade, skrapa skinnet, smöjra med olja-äggula-såpa-blandning och slutligen mjukgöra skinnet under torkningen.
Min kvarvarande fundering innan jag skrider till handling gäller lukten. Luktar det mycket, så att jag rekommenderas hålla mig någon annan stans än i vardagsrummet/badrummet (bor i en 2:a)?? Platsmässigt borde det väl räcka? Det tar väl i princip inte mer plats i anspråk än vad skinnet är stort?
Vad är svårast/Mest jobb? Att bereda/garva med eller utan päls.
Tack på förhand
/ Markus