Jag vill inte göra dig besviken, men det skadar nog inte att ha lite mer volym äpplemust. (Minst 5l kan jag tänka)
En viss del "försvinner" som bôs i botten då jäsningen är avklarad. (Bottensats) Denna vill man helst inte ha med till kommande lagring och tappning.
Så av 1,25 liter must blir det inte mycket över. Kanske 1l.
Vad gäller jästen finns det olika skolor, antingen spontanjäser man (stor risk för att det inte blir drickbart) eller så köper man vin, öl eller ciderjäst från ex. humle.se annan sida.
Sedan finns det en uppsjö med tips och trix. Rosenhill skriver lite:
http://rosenhill-ekero.blogspot.com/2009/02/cider-och-vin-av-must.htmlKolla annars på ditt bibliotek om de har "Ciderboken". Skriven på svenska och är kanonbra att ha till hands då man ska försöka sig på att göra cider.
Om du bor i närheten av Borås kan du ta med äpplen hit och musta så kan jag ge lite tips. (
www.borasmusteri.se)