Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ägg med 2 gulor i bakning?  (läst 5214 gånger)

David97

  • Gäst
Ägg med 2 gulor i bakning?
« skrivet: 28 jan-12 kl 16:45 »
Det är normalt att hönor värper större/mindre ägg ibland.. Nu har denna höna släppt 2 gulor.. Därför ett så stort ägg, när du knäcker det, kommer det alltså ut 2 gulor,

OBS! Används inte i bak OBS!

hönsmamma 11

  • Inlägg: 428
    • Södermanland
SV: Ägg med 2 gulor i bakning?
« Svar #1 skrivet: 28 jan-12 kl 16:49 »
Varför inte till att baka med

 

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: Ägg med 2 gulor i bakning?
« Svar #2 skrivet: 28 jan-12 kl 16:54 »
Det går givetvis utmärkt att baka med ägg som har två gulor, men man måste vara en skicklig bakare, så att man känner av att det är rätt proportioner. Ett ägg med två gulor kan i normalfallet räknas som två ägg i receptet, men det beror på olika faktorer. Generellt sett så går det att vispa ägg från frigående hönor bättre, det blir mer luft i dem, och man behöver därför mindre ägg. T ex kan dvärgägg mycket väl motsvara ett normalstort ägg i bakegenskaper, om hönsen är frigående.
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

548 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser