Hej i Cidertråden

MagnusL har nog tagit upp allt matnyttigt och viktigt nu!
nr.3 på hans lista är lite oklar om det är efterjäsning som ger kolsyran eller att man använder kolsyra!?
Men han har helt rätt i att sötningsmedel kan användas som ej jästen äter upp och då ger en sötare cider(men blir då onaturlig i smaken som han säger, men den blir sötare)!
Detta kan användas tillsammans med nr2 i listan och då kan man få en sötare cider med bubbel från jästen och det vanliga sockret.
MagnusL vill göra äkta cider och ska jag vara ärlig är den bäst när man vant sig från allt onödigt sött!
Har för mig att lactos,suketter även hört någon nämna xylitol ska fungera för att det ska förbli sött!
Sodastream är vågat men kan bjuda på underhållning, pruta inte på rekomendationen om 10 min!!

Skulle nog följa MagnusL i det han skriver, låter som han gjort detta en hel del

!
Dock kan jag lägga till att köpjäst inte är nödvändigt, då ekologiska otvättade äpplen har naturlig jäst i skalen!
Köper själv aldrig jäst till egen cider, men med köpjäst är man säkrare att få det lika varje gång och minskar risken för dålig jäsning!
Lycka till

!