HEJ
Här kommer lite förslag på vad du kan göra med tomater Naturell Tomatpure
Skölj o skär mogna tomater i bitar Lägg dem i en gryta
Strö över lite salt o låt stå tills de saftat sig
Koka på svag värme under lock tills tomatrna mosat sig
Tryck massan genom en sil eller mosa den i mixer
Koka upp igen o låt puren koka ihop utan lock Fyll den på konsevglas o sterilisera i 80gr ca 20 min eller frys den i små plastburkar
Chilisås
Kan göras av övermogna tomater bara de är friska
blir ca 800g
!/2 kg röda tomater
1 röd paprika
2 gula lökar
1 dl vinättika eller vinäge
1/2 dl socker
1 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 kryddmått chilipeppar
Skölj tomaterna kärna ur o skölj paprikan Skala löken
Skär grönsakerna i bitar o finfördela dem i mixer eller likn till en grynig massa (eller hacka för hand)
Koka hacket med ättika salt o socker
i 15- 20 min smaksätt m ingefära o chilipeppar Häll upp i små glasburkar eller flaskor sätt genast på lock
Förvara svalt Bör stå 2-3 veckor för att mogna i smaken
PEPERONATA
7-8 gröna paprikor 6 gula lökar 3msk margarin eller olja 10-12 färska tomater 1 dl vatten (eller 2 burkar tomater)
3 pressade vitlöksklyftor 3 tsk timjan oregano eller basilika salt vitpeppar tomatpure
Klyv kärna ur o strimla paprikorna skiva löken hacka tomaterna Fräs lök o paprika i en stor gryta
Blanda i tomater o vatten vitlök o örtkryddan
Koka på svag värme under lock 10-20 min Smaka av med salt peppar o tomatpure Fördela i frysbägare ( plastaskar) FRYS In
RATATOUILLE
Tag paprikor lök tomater vitlök oregano eller basilika som till peperonata
Lägg i en squash i mindere bitar o 2 lager blad
Smaka av med svartpeppartomatpure o pressad citron
Båda rörorna passar till ris pasta kött fisk eller i soppor o grytor
Du spar en massa pengar på vintern när grönsakerna är jättedyra LYCKA TILL
