Den är så god och enkel att göra att jag bara måste dela med mig av receptet till andra

2,5 kg apelsiner
1 L vatten
18 dl socker
8 tsk citronsyra
Ovan recept ger ca 3 L saftkoncentrat.
Pressa saften ur apelsinerna och spara skalhalvorna från 2 kg apelsiner.
Koka upp vattnet och när det kokat upp så ta bort pannan från plattan. Rör ner socker och citronsyra tills det löst sig. Lägg ner de urpressade apelsinhalvorna i lagen och låt det stå och dra tills lagen kallnat helt.
Häll därefter ner saften från de 2½ kg pressade apelsinerna. Plocka upp apelsinhalvorna och krama ur dem och häll därefter saften genom ett durkslag/sil så är den klar sedan.
Eftersom man inte häller upp saften på flaska medan den är het, så är ju hållbarheten kortare, men i matkällaren/svalen så håller den i alla fall tillräckligt länge för att inte hinna bli dålig innan den är uppdrucken








