Jag vill bara dela mina " experiment"
Jag satte en sort som heter Laura i fjol , och jag fick massor av småknartar . Dessa blev liggande i en brödback (en sån låg med nätbotten ) ute i farstun .
Där är det kallt , vattnet fryser som är stående där och mellen tröskel och ytterdörr är det en centimeter stor glipa . Dörren är täckt med frost invändigt och många dagar går den inte att öppna utan man får gå ut på baksidan från ladugården .
Så potatisarna har verkligen blivit misshandlade . Nu till det intressanta , jag fick abstinens på potatis och att leta mig till pärkällaren i över en meter snö och svarta natten var inte att tänka på . Så jag tog in lite av dessa småttingar och skalade och stekte . Hur fina som hellst , jätte goda inte det minsta söta .
De har ju fryst och tinat i omgångar där ute i farstun .
Beror det på att de var frusna vid tillagningen ? Tror inte det de var lätta att skala med kniv och skära i bitar .
Ska prova att koka några idag och se vad som händer , men så här långt så tror jag att Laura kommer att få finnas i mitt potatisland även i år .