Hej alla.... 
jag ville bara berätta att jag har ett par honor på tillväxt för att
ta ungar på både för att sälja en och annan kelkanin och till kött..jag har talat med min familj och omgivning om det här och en del är en smula shockade över mina mordiska planer... 
Särskilt min mamma som växte upp under kriget och ser det här med kaninkött som något att ta till i sämre tider...
Själv tycker jag att det är fint att bli lite mer själförsörjande och nästa projekt blir väl att skaffa kolonilott... 
Hur som helst ska du inte skämmas för dina planer tycker jag.
Min mamma växte också upp under kriget och morfar hade en flock kaniner som han tog ungar på då och då men min mammas erfarenhet var nog snarare att kanin åt man till söndagsmiddagen,det var lite finare middag liksom. Nu hade de det inte för fett med 8 syskon så kaninkött var välkommet. Morsan minns att det smakade väligt gott men att det var lite torrt ( berodde nog på tillagningen kan jag tänka mig) hon berättade även att morfar tog hand om skinnen och att de alla hade kaninmössor och vantar/muffar av viltgrå färg. De lite rikare ungarna i byn hade givetvis vita pälsmössor och muffar, de skulle ju vara lite finare i kanten. Misstänker att de använde sig av vit lant eller nån annan halvstor ras, morsan sa att det behövdes mer än 1 kanin för en muff men att man som barn kunde få en hel mössa av 1 kanin.
Gammal kaninhistoria är intressant

Kimma