Album

 
Surdegskult­ur
Album - Ägare: - 15 föremål
För att kunna baka ett bra och fluffigt surdegsbröd krävs en surdegskultur.

Surdegskulturen skall förvaras rätt och hållas vid liv genom matning.
Items view: Normal view Filestack view
Sortera efter: ID Datum Titel Visningar Betyg | Ordning: Stigande Sjunkande
 
Surdegskulktur vecka 5
Nu är nya kulturen inne på 5:e veckan och är helvild.

Trots flera gånger i kylen vaknar den till efter matning och nästan pyser över.
 100
dec 01, 2013
 
Surdegskultur
Burken pös över i natt, man behöver en stor burk på ca 1 liter.

Allt ser rätt ut i burken, synd att man inte kan baka mera på någon vecka.
 117
nov 19, 2013
 
Freshbag runda bröd
Vi får se om de håller vad de lovar.

Håller sig brödet bättre i en sådan påse är det helt ok.
 126
nov 18, 2013
 
Jäskorgar med jäsduk
Surdegsbakning är en materialsport eller hur?

3 st 500g jäskorgar till nya bak om någon vecka.

Notera Skafferi skylten i emalj.
 223
nov 18, 2013
 
Egen Surdegskult­ur
Tvärsnitt av en av dagens bröd. Det smakade surdeg men önskade att hålen var större och mera seghet i brödet.
 201
nov 15, 2013
 
Dagens provbak klart!
Tredje försöket, det närmar sig ett riktigt surdegsbröd. Nästa gång så .. då med jäskorgar.

Surdegskulturen fungerar. Mjölblandningen blir mycket bättre med Dinkelmjöl inblandat.

Bara att fortsätta träna i vinter. Puuuh!!
 128
nov 15, 2013
 
Egen Surdegskult­ur
Bröden klara för ugnen.
 116
nov 15, 2013
 
Egen Surdegskult­ur
Gör några fina snitt med en vass kniv eller rakblad.

Pudra med lite mjöl.
 107
nov 15, 2013
 
Egen Surdegskult­ur
Forma 6 st runda bröd och låt det jäsa 1 timme under duk innan ugnen.

Jag har beställt jäskorgar för 500g och 1000g inkl jäsduk till korgarna.

Då flyter de inte ut lika mycket på plåten.
 103
nov 15, 2013
 
Egen Surdegskult­ur
Degen färdig när den når kanten, men klibbig och fastnar på allt.
 130
nov 15, 2013
 
Jäskar för surdeg (Smartbox)
Jäskaret igång, ser ut att kunna sprängas om den blir för stor.
 286
nov 15, 2013
 
Rågmjöl med 1/3 Dinkel i surdegen
 115
nov 15, 2013
 
Förvaring Surdegskultur
Förvaring på en jämnvarm plats som inte överstiger 28 grader.

Min ugn går tyvärr upp till 29 efter en timme med lampan på.

En kompromiss är alltid över kylen. Mät temperaturen och kolla.
 109
nov 15, 2013
 
Jäskar för surdeg (Smartbox)
Flera som skriver om surdeg har en Smartbox med lock till jäsning av degen.

Då skaffade jag förstås också två sådana till mina bak.

Ja .. jag bakar nytt surdegsbröd med 1/2 kg Dinkelmjöl inblandat denna gång.
 189
nov 15, 2013
 
Surdegskultur
För att starta en surdeg behövs 1 dl rågmjöl, 1 dl jummet vatten, 1 lagom stor glasburk, lite temperatur och tålamod.

1 ) Man blandar mjöl och jummet vatten väl i en ren glasburk. Jag har gjort 2 små hål i locket, några gör, andra gör inte. Man kan ställa den ovanpå kylskåpet eller på en varm plats men ej över 28 grad…
 197  1
nov 15, 2013
Aeva Media 1.4c © noisen / smf-media

Dela detta:

* Inloggade just nu

487 gäster, 2 användare (1 dolda)
Karlsdotter

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser