Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om höns / SV: hur förena rädd hönsflock
« Senaste inlägg av Tiomilaskogen skrivet Idag kl. 10:24 »
Sätt ner pinnar i gläntan så törs/kan inte höken slå då den riskerar att förstöra vingarna.
Buskar tar ju tid på sig men pinnarna kan du sätta ut direkt. Spänner du upp trådar med plastband på mellan pinnarna och hänger upp gamla CD-skivor på lämpliga platser blir det ännu besvärligare att vara hök.
Mitt gäng bor i hönshus på hjul och när tuppen varnar samlas alla under huset. Vagnen står alltid mot buskage så att hönsen slipper gå över öppna ytor när de kommer ut.
2
Ankor och myskankor / SV: ankor på vintern
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 10:08 »
Myskankorna här nöjer sig med att bada huvudet när det är kallt, så är det kallare än -10 så fyller inte jag upp mer än en liten balja per dag. Nu har vi inga unga ankor längre, yngre ankor har varit mer badsugna och badat när det varit riktigt kallt, men det fryser i fjäderdräkten på dem. Det är inte något problem om tempen är över -10 där jag tycker det går en gräns för när man vill hålla på med vatten generellt.
3
Höns: Boende/hägnad / SV: Bra strö som inte dammar
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 09:05 »

Det dammar inte och dessutom kan jag använda dammsugare emellanåt, typ vid ruggning när de dammar riktigt rejält, på svagt sug med munstycket horistontellt för att få upp fjädrar och damm. Sanden är tyngre och stannar kvar, man får va lite försiktig förstås.

Det borde gå att använda ett munstycke till dammsugaren som minskar hastigheten på luften och därmed lyftkraften. När man har akvarier brukar man använda den metoden (men med hävert) för att rengöra sand och grus på botten.
4
Höns: Boende/hägnad / SV: Bra strö som inte dammar
« Senaste inlägg av Dre skrivet Idag kl. 08:37 »
Jag använder sand både på golvet och bajsbrädan och rekommenderar det verkligen! Har också känt av allergi i hönshuset innan och detta har blivit min favoritlösning.

Det dammar inte och dessutom kan jag använda dammsugare emellanåt, typ vid ruggning när de dammar riktigt rejält, på svagt sug med munstycket horistontellt för att få upp fjädrar och damm. Sanden är tyngre och stannar kvar, man får va lite försiktig förstås.

Mockar hela hönshuset och bajsbräda med kattsandspade på 2 min, lite mysigt att kratta helt slätt och fint, skoj att se spåren hur hönorna gått (och om det ev varit en mus framme och vart den kommer ifrån).

Eftersom det är så lätt att se varje bajs blir hönshuset helt rent på bajs varje dag och det luktar knappt tupp därinne!

Hönsen gillar det helt ok, jag brukar lägga in hö eller torkade löv eller mossa i redena beroende på vad jag har samt en hötuss mitt i huset jag strösslar lite frö i så de får att pyssla med om de behöver vara inne.

Hönsen har 5 kvm golvyta, jag har ca 3-7cm djup på sanden i huset. (tunnt runt vattenskålarna och djupare där de går mycket) Hade planerat för dubbla djupet, men detta fungerar väldigt bra.

Gillar också att småkryp inte gillar sanden och att den inte ruttnar/möglar. Lätt att se om det blivit vattenspill och ta ut det blöta.

På våren åker sanden ut på pressenning och blir igenomtvättad och får torka ordentligt av solen någon månad innan den kommer tillbaka in.

5
Övrigt om höns / SV: hur förena rädd hönsflock
« Senaste inlägg av Dre skrivet Igår kl. 20:27 »
gänget är återförenat i hönshuset.

matade lite längre och längre bort från deras gömsle inför varje matning, och en timma innan deras vanliga läggdags jobbade vi oss långsamt tillbaka hela vägen till hönshuset via alla buskage vi kunde. Hönsen pekade ut vart höken suttit för att ha perfekt överblick över en glänta där den slog hönan genom att snegla uppåt och verkligen inte vilja vara i närheten. sedan flög de 30 meter hem till hönshuset och firade med havregrynsgröt.

nu andas vi ut och planerar att plantera ännu mer buskigheter. tror dom sover gott efter dessa dagar och hoppas modet återvänder!
6
Grönsaker / SV: Förvara i stuka
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Igår kl. 18:44 »
Nej jag har inte någon sådan erfarenhet. Jag har sen några år tillbaka låtit 1/3 av mina morötter stå kvar i jorden i landet över vintern. Jag täcker raderna med gräs. Dom har hållit sig bra ända fram i mars.
7
Bostad finnes / Liten stuga i Värmland
« Senaste inlägg av Irrbloss skrivet Igår kl. 16:50 »

Uthyres: Liten stuga i skogen. El saknas. Kristinehamns kommun.

Kan passa någon som vill leva mer enkelt, nära naturen, vill vara ifred eller vill slippa distraktioner. Som plats för skrivande och kontemplation. Kanske som permanentboende eller fritidsboende.

Fakta:

Gården är placerad i skogarna nära Vänern mellan Kristinehamn och Gullspång.

El saknas!

Stugan är 1 bostadsrum med vedspis samt ett extra rum som är oisolerat där man kan förvara annat, ha arbetsbord, verktyg m.m.

Det finns även ett större hus på gården som för närvarande inte är beboeligt. Även en lada som delvis har taket kvar.

Det finns en äldre brunn.

Gården ligger isolerat, ingen granne inom synhåll.

Observera att det är ca 15 km till närmaste busstation. Närmaste affär ligger ca 3 mil bort. För den ihärdige kanske det fungerar att cykla, i annat fall rekommenderas motorfordon, i synnerhet på vintern.

Mycket billig hyra, 3 månaders uppsägningstid.

Den billiga hyran mot att du ser efter stället.

Söker en hyresgäst som är stabil och ansvarfull och inte ångrar sig efter några veckor eller månader. Söker någon som vill hitta en fast plats att bo på längre sikt, helst som permanentboende, men eventuellt även som fritidsboende.

Det saknas alltså grundläggande bekvämligheter och du hyr under de premisserna.

Du måste helt enkelt kunna reda dig själv, skaffa ved, ordna med belysning, eventuell 12v ström (solpanel eller dylikt), trädgårdsland osv. Det står dig fritt att skapa lösningar för att sköta din egen hygien (dusch m.m.) samt matlagning. Eventuellt kan jag hjälpa till med vissa lösningar, men det är absolut inget jag lovar eller något som kommer ingå i vårt eventuella kontrakt.

Kontakta mig för mer information.  :)

Med vänliga hälsningar
H
8
Övrigt om höns / SV: hur förena rädd hönsflock
« Senaste inlägg av Tiomilaskogen skrivet Igår kl. 16:49 »
Troligen blir han förbannad och kommer luffande.
När jag härmande en tupp försökte en av mina ungtuppar gå till anfall. Släpade vingen och började cirkulera runt mig.
9
Grönsaker, vegetariskt / Squashchutney smaklös, vad göra?
« Senaste inlägg av Elisabeth A skrivet Igår kl. 16:41 »
Jag har just gjort en sats med squashchutney där en del av kryddorna var hela och skulle tillsättas bara under kokningen. Nu när chutneyn är färdigkokt så smakar den inte av dessa kryddor. Kan det funka att mixa dem och röra ner i chutneyn, ta med dem hela eller kommer smaken fram under lagringen? Kryddorna är svartpeppar, korianderfrö och senapsfrö.
10
Mark finnes / Intressekoll gräsplätt till djur i närheten av Harlösa
« Senaste inlägg av SvartKatt skrivet Igår kl. 16:28 »
Kommer i mars nästa år att ta över en fastighet med lite betesmark. Vår ambition är att odla lite men förmodligen kommer vi inte hinna så mycket första året. Vi ser därför gärna att marken får ligga för fäfot åtminstone en säsong, så slipper vi slå gräset själva och marken kommer till nytta.

Det är inga märkvärdiga ytor, ca 800 kvm och om det skulle behövas kanske det går att lösa lite utrymme i det gamla stallet. Annars finns det väderskydd i en liten dunge.

Innan har marken använts till hästar så det borde gå att hysa djur där, men ny eltråd och stolpar behövs. Vi kan i övrigt sköta den dagliga tillsynen av djuren och hjälper gärna till med enklare skötsel efter bästa förmåga. Erfarenhet av lantbruksdjur finns i hushållet.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

449 gäster, 1 användare
Ingela Wiklund

* Forum

* Om tidningen Åter



Så glad att jag hittade denna tidning och det är lite som julafton varje gång den kommer i brevlådan
/Mathilda Oja

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser