Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Ekonomi / SV: Lantbrevbärarens nya roll
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 15:15 »
Tycker det är fint att lantbrevbäraren får lov att sitta på kontoret och dricka kaffe när han inte är ute och kör mina brev.  ;D
2
Ekonomi / SV: Lantbrevbärarens nya roll
« Senaste inlägg av ärt skrivet Idag kl. 13:59 »
Har brevlåda vid vägen. Där kommer brev, reklam o tidningar. Jag kan hänga dit en skylt och lägga ett frankerat brev i lådan. Då tar brevbäraren med sej brevet.
 Här om dagen kom där ett vykort från Postnord. Nu kommer utdelning av post o brev samt tidningar ske varannan dag. Det kan man ju förstå då ju brevförsändelser minskat och kan ju försvaras miljömässigt (minskad körning) men paket och expressleveranser delas ut varje dag.

 Då jag driver en firma och där säljs genom en webbutik blir där ca 100 försändelser/år. Ringer kundtjänst Postnord för att se om och hur de nu gör med skylt på lådan. Den tjänsten ska tas bort. Det innebär att jag ska ta bilen köra 20km retur för att få varor postade trots att postnord öppnar lådan, lägger i det som ska till min adress och tar inte emot de brev som ligger där frankerade o färdiga.
 Som att bussen kör förbi hållplatsen, släpper av passagerare men tar inte med några nya.
 Som företagare kan man beställa en daglig hämtningstjänst mot 1710:-/månad.

 Vad kan man gör åt att någon så dum utveckling slår rot?
Känner mej förlamad. Skrev en insändare och uppmanar politiker att titta på detta och att rösta blankt är ett vettigt alternativ.

 Nu har insändaren varit inne (kom in i tisdags) men inte ett pip varken från kreti, pleti eller bla bla bla
3
Hushåll / SV: Element fuktare.
« Senaste inlägg av fri skrivet Idag kl. 13:19 »
Jag har en pastagryta vatten stående på kaminens som står i vardagsrummet.
Den kondenserar ut rätt lagom nivå vatten och håller våra slemhinnor fuktiga.
Jag hängde tvätten ute i morse, det mesta torkar ute en sån här vacker blåsig vinterdag och om inte får väl restfukten komma i huset i em/kväll.
4
Uppvärmning / SV: Husqvarna 3026
« Senaste inlägg av fri skrivet Idag kl. 12:39 »
Tack för alla svar! Har inte möjlighet att ta mig till torpet förrän till våren, så det blir en mer noggrann inspektion då. Men det låter som att det kan vara en idé att byta cisternjärn, bakre järn och brännjärn? Är det någonting en normalhändig person fixar själv?
Absolut, det klarar du!
5
Uppvärmning / SV: Husqvarna 3026
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 12:07 »
Ja, alla brännjärnen ligger lösa i spisen och är bara att lägga dit. Eventuellt måste man lyfta av hällen, den sitter med några skruvar som kan vara ganska svårt fastrostade. Låt bli att andas in damm från asbestsnöret som ligger som tätning runt kanten av hällen, och byt ut det mot ett glasfibersnöre (den typ man använder för t ex kaminluckor, säljs på bl a Biltema).

När spisen ändå får en uppryckning, så kan man passa på att kolla om murningen ovanpå ugnen behöver göras om, samt att det är tätt i ugnens hörn (kolla med lågan från en tändsticka då du eldar i spisen och draget är bra).
6
Hushåll / SV: Element fuktare.
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 11:12 »
Då låter du ungarnas snöiga/fuktiga vinteroveraller torka på golvvärmen så tillför du sannolikt mer fukt än om du hadde hängt en vattenbehållare på elementet.
Långkok är en trevlig syssla man kan ägna sig åt om man vill öka fukthalten, har du bastun inomhus får du väl fukta väggarna både före och efter bastubadet om du vill ha upp fukthalten i huset.

Själv har jag svårt att torka tvätten utomhus såhär års, korta dagar, duggregn, nästan vindstilla, flera plussgrader, hög luftfuktighet.
När jag hänger tvätten inne framför kamin stiger sannolikt luftfuktigheten i rumsluften och det är inget jag strävar efter då utomhusluften har 92% fuktighet nu.

Jag har en pastagryta vatten stående på kaminens som står i vardagsrummet.
Den kondenserar ut rätt lagom nivå vatten och håller våra slemhinnor fuktiga.
7
Övrigt om höns / SV: Hur ska jag tänka ang vår tupp? (Nybörjare)
« Senaste inlägg av anne-li skrivet Idag kl. 10:37 »

Det kan vara så att den äldre tupp har moppat den "lilla" yngre tupp och därvid har han nu ett särskilt bekräftelse behov eller som (själv är bästa dräng) skriver är han en "tuppgalning"!


8
Övrigt om odling / SV: Om man har eller vill ha odling
« Senaste inlägg av anne-li skrivet Idag kl. 10:26 »
Det är trist och dumt att så många företag och intressegrupper knyter mycket av sin information till Facebook :-/

Facebooks Marketplace (annonstorg) är väldigt bekvämt, men jag har ingen koll på hur det är med tomter, odling och mark där.

På Marketplace Facebook finns där exempelvis uthyrning av fastigheter eller fastighetsförsäljning och där hittar man tomter, mark som uthyres!
9
Hushåll / SV: Element fuktare.
« Senaste inlägg av DennisCA skrivet Idag kl. 10:08 »
Nå, hur blev det med luftfuktigheten i inomhusluften i januari?

Ner mot 30% som värst
10
Övrigt om odling / SV: Om man har eller vill ha odling
« Senaste inlägg av anne-li skrivet Idag kl. 10:07 »
Är det tå olika saker?
 Har bara kollat co-grow.se
 Är blockerad från f. Står i skamvrån. Här är så fin utsikt så jag blir kvar där. men ni som är med i klassen kan ni inte berätta hur det är på f gällande odling / mark

Skall man inte vara bra underrättad innan man gör sig lustig över någon annan och placerar hen i någon 'skamvrå'?

Folk verkar bli avstängda från fb utan att veta varför - och de får inga besked från fb.

Kära Carolus! Det var ÄRT själv som skrev att hon var blockerad från f  står i skam vrån (se ärts citat) och jag tyckte att det var en rolig formulering!
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

293 gäster, 2 användare (1 dolda)
carlos

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser