Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kontakter / Gårdshjälp, vänskap.
« Senaste inlägg av Erik skrivet Idag kl. 20:50 »
Hej!
Sänder ut en vänskaplig annons. Jag är en kille i 40-årsåldern boendes i Östergötland som har svårt för stadsliv och "ekorrhjul" och vanligt konventionellt leverne och arbete. Jag söker med denna annons ett lantligt alternativliv med meningsfulla relationer och göromål! Jag är estetiskt och praktiskt lagd. Positiv och ansvarstagande. Tycker om att filosofera, skriva, måla, vistas i naturen och hålla kroppen i trim. Hugga ved är något jag tycker om. Bott på landet som barn. Tycker mycket om djur, framförallt hästar, har ägnat mig åt djurskötsel tidigare. Är väldigt mycket för det lilla och anspråkslösa och önskar mig inga statusprylar eller överdrivna bekvämligheter. Värnar om naturen och återbruk ligger varmt om hjärtat. Jag har inga barn och går ensam genom livet. På egna, smått upptrampade stigar. Ibland trampar jag upp nya. Jag har en luffarsjäl och jag ägnar mig också åt luffarslöjd och luffaröden, har haft workshops och underhållning i temat. Livet har inte varit lätt och jag har fått andra värderingar av allt jag varit med om. Jag önskar mig inget konventionellt familjeliv.

Jag söker helst någon ensam äldre person, man eller kvinna spelar ingen roll. Som har ett torp eller gård och som behöver hjälp och vill ha sällskap. Jag är stark i kroppen men stresskänslig för stadsliv, därav tankarna på att lämna allt som är välkänt här men som är så tärande! Jag söker ingen kärleksrelation men en vänskaplig, där samspel och samförstånd råder. Jag tycker om att spela munspel, jag har en pipa som jag röker på då och då och jag tycker även om att ta en snus till kaffet.

Jag tänker att vi kan prova på, så jag kommer på besök och så ser vi om det finns kemi och möjlighet att jag flyttar ut till gården? Jag betalar ju givetvis för mig och bidrar ekonomiskt. Jag har mycket att ge känner jag, om jag hamnar på rätt plats. Det viktigaste i livet är sociala relationer, möten med människor tycker jag. Sedan kan man leva fattig, med bara några få tillhörigheter.

Om du tycker jag låter intressant, tveka inte att höra av dig! Skicka gärna PM :) Vänliga hälsningar/Erik
2
Drycker / Saft av svartvinbärsblad
« Senaste inlägg av DennisCA skrivet Idag kl. 20:47 »
Har hört om detta men alla verkar koka upp och låta det ligga i flera dagar, ville prova om det går med saftmajan och det gick väl, men man får inte lika mycket för det finns inte precis så mycket  juice i blad..

Jag använde också lime istället för citroner, av den orsaken jag har inga citroner.


Fick ungefär 500ml av det hela.Smakar ganska bra. Men gissar man får mera om man gör på det traditionella sättet, saftmajan är nog bättre för bär och frukter.

3
Bostad sökes / Barnfamilj söker gård i Uppvidinge
« Senaste inlägg av Trulsdotter skrivet Idag kl. 15:42 »
Hej!
Vi söker en mindre gård att köpa i Uppvidinge kommun. Alla storlekar och alla skick är av intresse så tipsa oss gärna om du känner till något som ska eller kanske kan säljas   ;D
4
Bygga och renovera / SV: Bygger uthus/förrådsbod
« Senaste inlägg av DennisCA skrivet Idag kl. 10:49 »
Igår kapade jag till alla längder som behövde, jag hyvlade också allt virke för att få rakt virke så det ska bli lättare att montera allt, så jäkla jobbigt att arbeta med vridet virke.Limmar med PU-lim och drar in några skruvar från varje sida.


Första färdig:
5
Våtmarker är nog ingen fördel om golfströmmen vänder.
6
Övriga ägg sökes / Gåsägg, ägg gäss, gås ägg.
« Senaste inlägg av Kreacon skrivet Idag kl. 09:12 »
Hej!
Är eventuellt intresserad av att köpa ett par gåsägg för kläckning. Skåne/Blekinge. Hör gärna av er! Med vänlig hälsning, Kristoffer
7
Kontakter / SV: Singelgrupper
« Senaste inlägg av else-marie skrivet Idag kl. 08:41 »
Hej.  Vilken bra idé. Får en småländska vara med?  Kan tänka mig att komma upp till Mora.

Hälsningar  Helen
8
Kor sökes / Mindre tjur sökes för betäckning
« Senaste inlägg av Martina Mathiasson skrivet Idag kl. 08:38 »
Hej jag har två loshulta/väneko tjejer som skulle vilja ha besök av en tjur av mindre storlek, ras är inte det viktigaste.
Finns i dalsland så gärna i närheten. Kommer att vara aktuellt först närmare årsskiftet.

Skicka pm så får du mitt nummer

Mvh Martina
9
Kontakter / SV: Vill du bli min nya vän eller kanske min kärlek?
« Senaste inlägg av jannekrull skrivet Igår kl. 20:11 »
Hej lotten , du låter som en vettig å intresant person. Träffar dig gärna. Mvh janne
10
En våtmark i skyddar dels mot uttorkning och väl ganska väl även mot skogsbränder, Dessutom kan man väl mer eller mindre använda dom som buffert mot kyla, om det nu trots allt blir mycket av det i Sverige (tex att golfströmmen vänder), med värmepump eller på annat sätt. ...
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

292 gäster, 5 användare (1 dolda)
DennisCA, LimJans, Adels, Permission

* Forum

* Om tidningen ÅterEpisk tidning! Har följt mig från intresserad till självhushållare med gård och allt.
/Mikael Book

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser