Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bostad sökes / SV: Torp/stuga sökes ju ensligare desto bättre
« Senaste inlägg av Vasa skrivet Idag kl. 19:42 »
Tjänare Sami,

Om du vill får du hyra min off grid stuga för betydligt lägre summa än den du har angivit.

Stugan ligger enskilt, alldeles för sig själv men ändå nära till en riksväg där det finns bushållsplats som man kan ta sig till fina städer på ca 10 minuter, där du har all tänkbara service, butiker osv.

Om det så behövs, kan en snabb kurs på "minimalist stil off grid levnad" också erbjuds. Stugan ligger i Södra Dalarna, ca en och en halv timme från Stockholm. Vatten från brunn. Vedspis för värme, varmvatten och matlagning. Du sköter allt själv inga andra personer ska ej finnas på gården då jag ska resa bort. Inflyttning from Oktober men det kan diskuteras om det är akut.

mvh
Nir.           
2
Vatten och avlopp / SV: Seriekoppla IBC-tankar (regnvatten)
« Senaste inlägg av Dan Magnusson skrivet Idag kl. 19:42 »
Hej
Blev inbjuden till tråden av min syster och kände att jag måste lägga till några synpunkter angående att ställa tankarna ovanpå varandra.
Det är inte nödvändigt att koppla övre tanken till den undre tankens ovansida. MEN det måste finnas en avluftning från den undre tanken som går ovanför den övre tanken, se teori om kommunicerande kärl.
Viktigt och som nämnts är att alla anslutningar till undre tanken klarar trycket som uppstår av vätskevolymen ovanför.
3
Har hört historier om vad kommunen tycker och inte tycker.
Har försökt ansluta till avlopp som passerar men fick inte för kommunen.
Har dåliga erfarenheter av komun och deras tjänstemän och regler som kan tolkas på ett sätt ena veckan och ett annat nästa vecka.
Har tidigare tänkt gräva ned någon slags reningsverk men luddigt om vad som är OK eller inte,,så ska hålla låg profil och låta det vara som det varit i alla år utan att myndighet sagt något.
Tyvärr är det så att Sveriges kommuner och Italienska maffia har nästan samma status ;D alltså, folk har hört mycket historier om dem så att folk inte ens vill att de ska veta att man själv existerar ;D Jag förstår hur du menar och följer också samma riktning som du, alltså håller ett lågt profil.

Eftersom toan uppe används sporadiskt, bara när ni är där, tömningen kanske behöver inte vara så tungt och å andra sidan kan man använda deras förbrytningsbara plastpåsar på så vis bär man ner "samlingen" i påsen som ligger i tunnan, någon spill risk existerar inte då, och om man fortfarande tycker att det är jobbigt, kan man då tömma lite mer oftare.       
4
En frysbox med sittring ;D
5
Träd som biomassa kommer finnas i större mängd än idag. Givetvis räcker inte skogen till att värma alla hus, och framför allt så har vi idag så mycket pengar att det endast är några få som behöver välja ved som värmekälla. De som väljer ved påverkar inte skogen idag.
6
Jag är helt för en backup. Det har jag och det bör de flesta ha. Men det får inte vara huvudalternativet. hur länge skulle skogen räcka om alla skulle elda med ved? Samtidigt som uttag måste ske till allt annat och uttagen kommer att öka i framtiden när både fordon och kemindustri vill ha mer biomassa. ert resonemang är inte genomtänkt. Anledningen till att kakelugnen forskades fram var just vedbrist. Skogarna var kalhuggna. och den tidens industri skrek efter bränslen. Samtidigt reses ju farhågor för hur mycket skog vi kommer att ha i ett nu nära framtida klimat. Många svenska trädarter klarar inte ett varmare klimat.
7
Jag skulle rekommendera en frystoalett där nere till att börja med. Den behöver tömmas en gång i veckan. Om det strös i en näve träpellets om dagen är alla luktproblem borta. Jag har haft en sådan i 20 år, den fungerade problemfritt.
8
Ja, för oss som bor i skogen finns ved i överflöd, och den ved som förbränns ger bara upphov till koldioxid till skillnad från den som ruttnar som förutom koldioxid även ger ifrån sig metangas som är en kraftigare växthusgas.

Men visst är värmepump en bekväm lösning, och faktiskt inte så tokig. Men att lita på elen när man bor lågprioriterat känns dumt. Skulle jag värma huset med värmepump så skulle jag i alla fall åtminstone ha en kamin som backup.
9
Bygga och renovera / SV: Hur tjock isolering med träfiber?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 17:49 »
Varför skulle den göra mer nytta i taket?
10
Grönsaker / SV: Dålig skörd bondbönor och ev angrepp?
« Senaste inlägg av Carolus skrivet Idag kl. 17:23 »
Där du odlar - har marken legat i träda, eller rentav är nybruten?

Att jag frågar är för att mitt kommunala odlingsområde var nybruten ängsmark när det öppnade för 3 år sedan. Första odlingsåret  fick alla problem med sina bönor o ärtor: skidorna svartnade och ruttnade nedifrån.

Förra året inte dessa problem. Än så länge detta år inte heller problem.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

492 gäster, 7 användare (2 dolda)
ärt, Dan Magnusson, JNS, per.martinsson, Erik18162

* Forum

* Om tidningen Åter- Enormt intressant tidning. Vill köpa tidningar från 2012 men dom är slut, så hur får man tag på dom?
/Tina

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser