Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Krydda  (läst 583 gånger)

anlet

  • Inlägg: 91
    • Närke
Krydda
« skrivet: 15 okt-21 kl 15:03 »
Hur mycket salt och vitpeppar skall blandas i 500 gr. köttfärs för att det skall bli normalkryddat ??

 

torbjorn

  • Inlägg: 12453
    • Medelpad
SV: Krydda
« Svar #1 skrivet: 15 okt-21 kl 19:39 »
Lagom. Det avgörs genom avsmakning under tillagningen. Salthalten kan behöva anpassas efter vem som ska äta köttfärsen, t ex bör den som har tendens till högt blodtryck snåla lite mer än andra på saltet.  Mängden vitpeppar beror på hur färsk och starkt smakande vitpeppar man har.  Gammal fabriksmald vitpeppar har tappat en del smak och den måste man ta mer av, och vice versa.

Berberis

  • Inlägg: 963
    • Närke
SV: Krydda
« Svar #2 skrivet: 17 okt-21 kl 19:07 »
En knapp tesked salt brukar bli lagom. Ett kryddmått peppar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

204 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser