Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om alternativ energi / SV: Mikro och vattenkokare
« Senaste inlägg av von tratt skrivet Idag kl. 03:30 »
Jag använde mikrovågsugn ganska ofta, men i senaste flytten blev jag utan och det visar sig fungera bra. Faktiskt är mikron för mig personligen ett klart otrivsamt inslag i köket, så det var ju bra.
Fast sommartid vore det bra att köra spisen mindre, när den extra värmen bara är ett problem.

Både vattenkokare och mikrovågsugnar verkar ofta dyka upp begagnade eller slängda, så tillverkningens miljöbelastning kan ibland bortses ifrån.2
Övrigt om alternativ energi / SV: Mikro och vattenkokare
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 00:11 »
När det gäller vattenkokare tycker jag man skall välja den typen som har rostfri bytta med värmeelementet under, de håller länge och går att göra rena. Jag har två (en på 2000W som jag köpt och en på 800W som jag fått då den skulle slängas) som är 20-30 år gamla och de har använts rätt mycket, ofta med kalkrikt grundvatten. De kommer nog att hålla så barnen får välja vad som skall göras med dem. Helt klart en nyttopryl om man laddar termosvatten ofta. Min mikro är en odödlig Philips/Whirlpool från 80-talet.
3
Hej, jag har ett för stort hus på en rätt stor tomt i Skaraborg, som jag på olika sätt sökt få en intressant användning av. Bor i Stockholm, är i huset alldeles för lite nu. Huset är rätt lämpligt för off-grid-leverne, med spisar och kakelugnar, vatten från källa, vedbastu etc  (el finns)   2 kök , 4 rum, jättehall + stora smattar.. Trädgård med 6 äppelträd ooch svarta-vinbärshäck mm. Lyx-TC. Jättelada med renoveringsbehov.

 Jag hade kontakt med några via en preppersajt men det blev inget av  (fredliga preppers :-))   Funderar på att man kunde ha överlevnadskurser eller liknande där mm  (huset är nu fullt med musikinstrument och böcker.  )  Håller själv kurser i  enkelt instrumentbygge och spel från början, tunt för tillfället.  Söker några som är intresserade att vara med i en diskussion om vad som är möjligt,  ett minimum är ju ett "privat" retreatställe för en grupp. Maximalt bildar man en stiftelse och drar igång massa aktivitet.

Ett tag hade jag air-bnb-boenden men det blev för jobbigt,  No kan dock se några bilder här:  https://www.airbnb.se/hosting/listings/11671714/details/photos

Vid intresse eller nyfikenhet, hör av er.    Anders ,         anders@soundwell.com 0700222198
4
Grönsaker / SV: Ta frön av egen kålrot
« Senaste inlägg av Carolus skrivet Igår kl. 23:44 »
Jag har sett rovor sparas svalt i hinkar med sand, detta med avsikt att senare ta frö ifrån dem.

Kan det fungera likadant med kålrötter?
5
Biodling / SV: Byta till drottning från samma samhälle
« Senaste inlägg av UDS skrivet Igår kl. 22:51 »
Å varför inte kombinera med bågsnitt?
6
Övrigt om alternativ energi / SV: Mikro och vattenkokare
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 22:47 »
Stämmer bra med den jag har också, den bör vara från ca 1993, köpt på ÖoB eller något liknande. Märke Severin, förmodligen kinatillverkad.

Jag blev tvungen att skrota bort den gamla vattenkokaren i fjol. Plasten började bli spröd och en spricka i sidan av den blev större och större tills den läckte odrägligt mycket. Numera använder jag en liten 800 W Philips, tillverkad i Polen, troligen från 1998, räddad från en elskrotbinge. Verkar ha betydligt bättre kvalitet på plastdelarna. Såg dock något äcklig ut invändigt innan en urkokning med ättika.

Den micro från 1995 som jag nämnde tidigare i tråden, är fortfarande i full drift och har inte krånglat något mer.

Kaffebryggaren är en ärvd termosbryggare från mitten av 80-talet, den var ur drift i säkert 15 år för att det ansågs att kaffet blev dåligt i den, men efter flera grundliga avkalkningar blev den som ny.
7
Biodling / SV: Byta till drottning från samma samhälle
« Senaste inlägg av UDS skrivet Igår kl. 22:46 »
Rent spontant utan jättemycke eftertanke så skulle jag rekommendera att du använder dig av cloake board metoden men skippar odlingsramen.
Metoden du beskriver påminner en hel del om den skulle jag vilja påstå.
När cellerna är täckta, riv överflödiga celler och eventuellt spara gammel drottningen i en liten avläggare/parningskupa. Kan komma till användning, man vet aldrig..
8
Gäss / Slaktvikt Ölandsgås?
« Senaste inlägg av Betula_Pendula skrivet Igår kl. 16:57 »
Hej, någon som har koll på slaktvikten på Ölandsgås (18 veckor)?
9
Getter finnes / killingar
« Senaste inlägg av getmamman skrivet Igår kl. 15:05 »
lantras killingar 4 bockar och en get killing behöver nytt hem endast till se nr . Om hemmet är rätt blir priset lågt eftersom vi inte vill ta bort dem . All födda  i mars månad mkt duktiga slyätare och hanterade dagligen.
10
Biodling / Byta till drottning från samma samhälle
« Senaste inlägg av MagnusLey skrivet Igår kl. 14:00 »
Hej!

Jag eftersöker metod för att på ett enkelt och svärmsäkert sätt få ett samhälle att byta ut drottningen mot en ny från samma samhälle, alltså att tvinga dom till stilla byte.

Har funderat på om man kan göra som när man gör toppavläggare i svärmförhindringssyfte alltså att byta plats på yngelrum och skattlådor med kombinerat tak och botten mellan så alla dragbin hamnar i skattlådorna underst med en äggram där de drar viseceller och drottningen med allt yngel och ungbin i övre halvan med fluster bakåt.
När det gått ungefär 10 dagar och äggramen i skattlådorna har täckta drottningceller skiftar man tillbaka lådorna till ursprungsläget och flyttar tillbaka ramen med visecellerna (där två sparas) till yngelrummet och avlivar gamla drottningen.

Någon som provat? Finns det risk att de river de två visecellerna och drar upp massor av nya för att sedan svärma eller funkar det?
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

361 gäster, 4 användare
Plutteknutt, Tur-Johan, LimJans, Noss_enur

* Forum

* Om tidningen Åter- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser