Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Ankor och myskankor / Pekingankor för orutinerad
« Senaste inlägg av sandra.hg skrivet Igår kl. 14:44 »
Hej,
Som jag har skrollat i forumet och mycket information finns här men känner fortfarande lite osäkerhet så har några frågor.
 
Vi har efter flera månaders funderingar bestämt oss för att skaffa pekingankor.  :D 2 st  (som sällskapsdjur och för ägg)
vi kommer få ällingar om någon månad och vill då vara preparerad på bästa sätt, vi håller på att bygga ett hus något större är jordbrukets riktlinjer (1,8 kvm), med ett veranda liknande tak som sol och regnskydd, de kommer ha en gård där de kan gå som är inhägnad (30 kvm med bad) och så släpper vi ut dem i trädgården när vi är hemma (läs dagligen, jobbar hemifrån) och kan ha uppsikt, men jag har lite andra funderingar

1. bör det vara ströbädd på hela arean inomhus?  (tanken är att ha vattenautomat på "verandan" och inte inomhus.)
2. Jag har hört att man inte ska ge för mycket mat per dag pga risk för råttor, finns det någon rekommendation för typ av matdispenser som minimerar spill?
3. ang råttor, bör man här även ha lampa inne i själva byggnaden så att ankorna kan se om det skulle finnas en råtta? (har läst att de kan bli gnagde på benen och om de inte ser så kan de inte skydda sig)
4. Vad jag förstått så flyger inte pekingankor därmed behöver vi inte ha galler tak, men hur är det med andra fåglar finns det risk att ankorna kan bli attackerade om man inte har det?
5. Första tiden när vi har ällingarna inomhus, hur gör man miljön bäst, halm på marken, tidningspapper, möjlighet till bad eller inte? har läst lite blandat men vad mår de bäst av?
6. Är det är någon skillnad mellan olika ankraser och rekommendationer för hur de mår bäst? (tänker då på informationen man hittar på forumet eller andra plattser)

Jag har säkert fler frågor men dessa är de jag går bet på mest, har som sagt läst mycket här på forumet men känner inte jag har hittat ett svar på dessa.

Tack på förhand
2
Bostad finnes / Intressekoll! Lägenhet/del av stort hus i Skaraborg
« Senaste inlägg av jk skrivet Igår kl. 14:27 »
Vill här se eventuellt intresse för att hyra en del av ett stort hus. I nuläget finns det ett stort kök i mitten av huset som i sådana fall får delas med mig, men på sikt finns möjligheter till ett eget kök. Jag/vi som också kommer att bo i andra delen av huset är ensamstående med två barn. Eventuell hyresgäst bör därför gärna själv ha barn eller åtminstone stor förståelse för vad barn innebär. Mina två kottar är dock tämligen stillsamma (för att vara barn) och  framförallt tillbringar vi mycket av vår tid utomhus! Trädgården är stor och fin, det finns även uthus, garage m.m.
Ddt hade varit roligt med hyresgäst med intresse för trädgård/odling och självhushåll eftersom tomten är stor och ger många olika möjligheter. Även möjlighet att ha höns/smådjur. Huset ligger vackert vid vattendrag och med närhet till förskola och samhälle men är ändå avskilt och utan grannar precis inpå.

Önskemål är en lugn, ordningsam person (gärna ensamstående med barn eller äldre person) som uppskattar gamla hus med charm och som vill ha en lagom balans mellan ensamheten och socialt umgänge  :) husets  planlösning möjliggör båda delarna och är byggt för att vara just ett flerfamiljshus.

Detta är som sagt bara intressekoll och boende kan inte erbjudas här och nu, men kanske framöver. Skicka privat meddelande för info och bilder!3
Bostad sökes / SV: Önneköp
« Senaste inlägg av köksträdgård skrivet Igår kl. 08:47 »
Hörby kommun har tomter till salu inne i Önneköp. Säljs via Länsförsäkringars fastighetsförmedling och finns på hemnet.
4
Hushåll / FLYTTAD: Kryddburkar Rörstrand Blåklocka
« Senaste inlägg av LimJans skrivet Igår kl. 07:51 »
5
Biodling / SV: Binas orientering till kupan.
« Senaste inlägg av Niklas Nyström skrivet Igår kl. 07:16 »
Intressant fundering. Jag har inget svar men tänker att man kanske måste dela upp frågan i flera delar. 
Först, vad är det som triggar bina att göra en ny orienteringsflygning?
Nummer två är hur långt måste man flytta ett samhälle för att inte riskera att det flyger tillbaka till gamla platsen. Om det är så att de kan flyga tillbaka till sitt gamla ställe om dom under födosamlande kommer in på sitt gamla sökområde, torde det vara minst 6 km.
Är det så att bina aldrig ”råkar” flyga tillbaka till gamla platsen om de gjort en ny orienteringsflygning? Då spelar ju inte avståndet någon roll, utan då är det ju enbart om de gör en ny orienteringsflygning som är avgörande.
6
Eltillverkning / SV: Vilken inverter till batteriladdare?
« Senaste inlägg av MagnusH skrivet 22 mar-23 kl 23:31 »
Tack Torbjörn, misstänkte du hade lite info.   :)

Det är en modern laddare, maxeffekt 500W, men jag tror inte de batteri jag har kan ta så mycket, för det går lika fort att ladda baterierna på deras mindre laddare.  Huskvarnas egna inverter är på 600W, men kostar 4 ggr så mycket.

Jag tror jag prövar, så får vi se.
7
Övriga annonser - finnes / SV: getvåg bortskänkes
« Senaste inlägg av Detelev skrivet 22 mar-23 kl 22:41 »
ja
8
Eltillverkning / SV: Vilken inverter till batteriladdare?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet 22 mar-23 kl 20:36 »
Om batteriladdaren är switchad, vilket man bör kunna vänta sig om den är någorlunda modern, så ställer den inga krav alls på kurvform m m från invertern. Laddarens märkeffekt bör stå på dess typskylt, och erfarenhetsmässigt bör man inte belasta en billig inverter med mer än en tredjedel av dess märkeffekt.  Om t ex laddaren kan dra 100 W så bör invertern vara märkt minst 300 W.
9
Övriga annonser - önskas / Kryddburkar Rörstrand Blåklocka
« Senaste inlägg av Maria-70 skrivet 22 mar-23 kl 19:02 »
 Jag söker ovanstående kryddburkar är det någon som har och kan tänkas sälja eller som vet var dom finns. Jag har köpt några på Tradera
10
Kontakter / SV: Trevlig tjej med naturintresse sökes i hela landet
« Senaste inlägg av Vildmarksmannen skrivet 22 mar-23 kl 18:59 »
Var är du fina tjejen??
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

200 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Bästa tidningen!
/Gabriella S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser