Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Krydda  (läst 3184 gånger)

anlet

  • Inlägg: 91
    • Närke
Krydda
« skrivet: 15 okt-21 kl 15:03 »
Hur mycket salt och vitpeppar skall blandas i 500 gr. köttfärs för att det skall bli normalkryddat ??

torbjorn

  • Medlemsadmin
  • Inlägg: 14064
    • Medelpad
SV: Krydda
« Svar #1 skrivet: 15 okt-21 kl 19:39 »
Lagom. Det avgörs genom avsmakning under tillagningen. Salthalten kan behöva anpassas efter vem som ska äta köttfärsen, t ex bör den som har tendens till högt blodtryck snåla lite mer än andra på saltet.  Mängden vitpeppar beror på hur färsk och starkt smakande vitpeppar man har.  Gammal fabriksmald vitpeppar har tappat en del smak och den måste man ta mer av, och vice versa.

 

Berberis

  • Inlägg: 1782
    • Närke
SV: Krydda
« Svar #2 skrivet: 17 okt-21 kl 19:07 »
En knapp tesked salt brukar bli lagom. Ett kryddmått peppar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

583 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser