Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bröd / SV: Hjälp, min surdeg... För sur?
« Senaste inlägg av javill skrivet Idag kl. 15:37 »
Om degen ska vara till frallor kan det kanske funka ändå. Upplever att lite av syrligheten försvinner i ugnen.
2
Redan för över 30 år sedan hade man klart för sig att sådana batterier var hopplöst skadade och aldrig gick att få ordning på, om de en gång hade råkat bli djupurladdade. Och det även om de inte hade stått särskilt länge utan man upptäckte det och satte batteriet på laddning inom några timmar.

Det är synd att man (jag) inte uppdaterar sin kunskap kontinuerligt inom alla relevanta områden.

Tycker det är konstigt att bilar och andra maskiner som har blybatterier saknar urladdningsskydd.

Snart så kommer det både tåliga och energitäta batterier som inte bygger på otrevliga tungmetaller eller grundämnen som finns i så liten mängd att det skapar problem. Och med den ruskiga takt utvecklingen går i, så kommer även vi som varit med ett tag hinna byta ut blybatterierna mot sådana.
3
Bröd / SV: Hjälp, min surdeg... För sur?
« Senaste inlägg av fri skrivet Igår kl. 20:16 »
Jag tycker det är lite vågat att sätta surdeg i rötmånadstiden, frammåt september tror jag att det går lättare att få önskad jäsning.
4
Bröd / Hjälp, min surdeg... För sur?
« Senaste inlägg av Lolia skrivet Igår kl. 16:37 »
Har satt en deg med min surdeg. Men den smakar på tok för syrligt... Är det bara att kassera? Eller kan man rädda den på något vis?
Gjort en bulldeg denna gång. Testat förut o det blev bra. Men den här gången hade jag inte matat surdegen på en vecka (i kyl) och det verkar ha varit för långt emellan. Iaf. Gjorde fördeg som såg ut att ta sig bra. Fina bubblor. Sen en deg på det. Luktar o smakar för syrligt....

Rädda hur? Eller kassera?
5
Övrigt hantverk / SV: Göra grillkol
« Senaste inlägg av Tiomilaskogen skrivet Igår kl. 13:24 »
Kolning är syrefattig förbränning så det gäller att kunna reglera draget.
I milorna tänder man i botten så kolningszonen ligger ovanför.
Pröva. Veden ska packas tätt i milan och så ska du nog undvika blåst.
Dokumentera experimentet och publicera i Åter om det blir lyckat.
Tänk på brandsäkerheten. I milan blir det flera hundra grader.
De första fynden av kolning i Sverige är 2-300 år fKr.
6
Meka / SV: Bra att veta om bilbatterier och andra blyackumulatorer
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Igår kl. 12:56 »
Är det ok med trä eller är det för brännbart?

Trä funkar hur bra som helst.
7
Övrigt hantverk / SV: Göra grillkol
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Igår kl. 12:41 »
Prova! Inte vet jag, men det borde fungera.
8
Meka / SV: Bra att veta om bilbatterier och andra blyackumulatorer
« Senaste inlägg av Anders Flix skrivet Igår kl. 12:08 »
Det man behöver göra är att tillverka en låda så dom står hyffsat stabilt i utrymmet.

Är det ok med trä eller är det för brännbart?
9
Meka / SV: Bra att veta om bilbatterier och andra blyackumulatorer
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Igår kl. 11:34 »
Efter 12 timmars laddning höll det 13,17 volt igår kväll. I morse lite drygt 12.

Jag får kolla igen när jag kommer hem. Kanske går det att använda.

Då är det döende.
Tyvärr.
Biltema har mindre batterier med mer tjong i.
Det man behöver göra är att tillverka en låda så dom står hyffsat stabilt i utrymmet.
10
Meka / SV: Bra att veta om bilbatterier och andra blyackumulatorer
« Senaste inlägg av Anders Flix skrivet Igår kl. 10:10 »
Efter 12 timmars laddning höll det 13,17 volt igår kväll. I morse lite drygt 12.

Jag får kolla igen när jag kommer hem. Kanske går det att använda.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

491 gäster, 7 användare (2 dolda)
bikergirl, beekeepern, Handyman1969, Kengus89, pelargon3

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser