Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bostad sökes / Konstnär söker avskild bostad på lång sikt
« Senaste inlägg av Glimmer skrivet Igår kl. 22:17 »
Hej alla alternativare!

Är en 40-årig kvinna som älskar djur och natur, odling och självhushållning som söker avskild bostad, gärna nära djur och natur, för långtidsuthyrning. Allt av intresse men helst i södra Sverige.

Har 17 års erfarenhet av att bo långt ut i skogen, långt från allt, och att vara självhushållande i allt från att bära in vatten och ved, ha gott om ved så att man kan hålla kaminen igång nästan dygnet runt på vintrarna, har mkt erfarenhet av odling och att i möjligaste mån odla min egen mat, såsom potatis morötter lök kål tomater sallad rädisor etc. Jag älskar hundar och har ett par st äldre hundar. Jag har tidigare bedrivit hunduppfödning i många år.

Jag har lyckats landa något sånär på fötterna igen, efter snart 6 års extremt stressande och påfrestande uppbrott som fört med sej otroligt svåra livskriser och otroligt mkt kringflyttade stress och sorg.
Söker en lugn och avskild plats att bo på lång sikt, minst fem år och gärna mkt längre så länge allt funkar bra. Är en lugn tystlåten person som inte orkar med mkt folk stress höga ljud och spring. Drömmer om att få bygga upp mej igen att få läka och finna ro i själen.

Flera dåliga relationer, behandling för ofrivillig barnlöshet, ständiga flyttar, utförsäkring från f kassan har tyvärr gjort de senaste åren till ett helvete, och jag gick in i väggen totalt för 1,5 år sen.
Behöver få bygga upp mej få ro och läka och framförallt hitta hem, hitta en lugn, gärna avskild plats i skogen el på landet, gärna stuga torp men allt är av intresse.

Mina enda krav är att det behöver vara lugnt och avskilt och gärna naturnära så man kan odla. Och kallvatten behöver finnas att tillgå i närheten av bostaden, finns el så är det bra, annars kan jag mkt väl tänka mej att bo utan el också. Samt att uthyrningen är på lång sikt. Inte kort sikt. Är så trött på dom som bara hyr ut ett år el möjligen två och sen har andra planer för bostaden så man är tvungen att flytta när man väl etablerat sig och börjar känna sej hemma och börjat knyta kontakter på platsen. Skriftligt hyresavtal där allting tydligt framgår ett måste. Maxhyra 7500/mån. Har tyvärr inte massa pengar att ge i depositioner utan kan betala hyran en månad i förväg som brukligt är.

Pga mitt behov av att få leva avskilt och ha lugn och ro går all form av sammanboende bort. Kan vara trevligt att träffa folk ibland men bara kortare stunder. Har även haft så dåliga och hemska erfarenheter av männen jag sammanbott med de senaste åren så nu vill jag bara bo helt och hållet själv och rå om mej själv och hundarna.
Pga min stress utlösta utbrändhet söker jag inte jobb för tillfället, behöver som sagt komma till ro nånstans och börja läka och bygga upp mej och sen så småningom börja söka på nytt.

Jag har tidigare jobbat inom industri, städ och hälsokosthandel. Samt fött upp fantastiska hundar, men det var många år sen.
Jag kan även jobba på platsen där stugan/torpet/gården ligger, arbete i friska luften skyggar jag inte för, så länge jag kan göra det i avskildhet och i min takt. Kan göra allt från att hugga ved skrapa och måla hus sätta upp staket etc. Dock ej snickeri-arbeten.
Är du/ ni kanske dom som har stället jag söker? Tveka inte att höra av er och skicka ett PM här på Alternativ! Kan göra mkt gott för att göra en gammal stuga/torp el gård trivsam, bara jag får landa och känna mej hemma och komma till ro nånstans först.
Ha en fin dag alla!
Mvh Emma
2
Övrigt om höns / SV: Ekonomi med höns
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 20:28 »
Om man har höns för att det är kul, och alltså inte räknar sin tid som kostnad, så kan man ju klara att ha ett litet antal till kostnad av vad man skulle köpt ägg för i butiken. Men det blir sällan så...

Bara att snickra ihop en koja åt dem kostar många ägg, lyse, värme (huvva), strö, tillskottsfoder mm mm likaså. Det är i alla fall tur att de är så små (och dör helt plötsligt) så att det brukar inte vara någon risk att veterinären får komma med sin kostnad.
3
Övrigt om höns / SV: Ekonomi med höns
« Senaste inlägg av fri skrivet Igår kl. 19:33 »
Finns det någon ekonomi i att ha höns? Jag läste någonstans att har man 25 höns så har man sina egna ägg gratis. Men det är länge sedan jag läste det och jag har på senare tid hört att det definitivt inte går plus-minus-noll med bara 25 höns. Hur ser det ut egentligen?
Knappast lönsamt ekonomiskt,  har du tiotusentals höns,betalda byggnader, eget spanmål som inte duger till kvarnkara och har  låga avkastningskrav på ditt kapital kan du nog få ihop kalkylen med höns om du är driven.

Några hobbyhöns har man väl för att man tycker att det är trevligt, man kanske vill att djuren ska ha det drägligt när de lever och få gå fritt och picka, man vill själv nacka ungtupparna och laga Coq au vin till söndagsmiddag.
Kosnaden för ägg och kött blir säkert högre än om man köpt in hårt drivna industriprodukter och käkat dem utan tanke på hur djuren levat och slaktats.
4
Övrigt om höns / SV: Ekonomi med höns
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Igår kl. 18:30 »
Det är bara att börja räkna.

Vad värderar du ett ägg i?
Vilka kostnader kommer hönsen innebära?
Osv osv...
Kommer du köpa allt foder eller producerat du själv.
Frigående.
Osv osv.
När vi slutade så kostade ett ägg oss 5 kr.
5
Övrigt om höns / Ekonomi med höns
« Senaste inlägg av MagiaNaturalis skrivet Igår kl. 18:05 »
Finns det någon ekonomi i att ha höns? Jag läste någonstans att har man 25 höns så har man sina egna ägg gratis. Men det är länge sedan jag läste det och jag har på senare tid hört att det definitivt inte går plus-minus-noll med bara 25 höns. Hur ser det ut egentligen?
6
Bostad finnes / Gårdstun i Nord-Norge
« Senaste inlägg av lillepersille skrivet Igår kl. 17:35 »
Hei gode venner,

Tenkte å dele dette gårdstunet som jeg har til salgs i Nord-Norge (Lødingen i Vesterålen) - kanskje noen har lyst til å realisere drømmen om livet på landet nord for polarsirkelen?

Vi vurderer også utleie av eiendommene til de som vil prøve å bo der før de forplikter seg til å kjøpe.

Vi har selv drevet gårdsbruk der, og eiendommene egner seg godt til dette. Jeg svarer gjerne på spørsmål, men mye er også dekket i annonsene.

Her er annonsene på Finn.no:
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=325488490
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=323729537
7
Redskap, verktyg och maskiner / SV: Bredgrep 2023 Erfarenheter och modeller
« Senaste inlägg av korren skrivet Igår kl. 12:40 »
Jag tror inte att du skall lyfta på jorden utan att lufta och bryta sönder hård lera precis som du gjort. Att fluffa runt i redan perfekt jord i år efter år ser jag mindre värde i men det finns säkert andra som inte håller med. Det är ju ett ganska dyrt redskap om det bara används ett par år vid etablering av bäddar och för att spara lite tid.

Försök att hitta någon som du kan prova hos när det förhoppningsvis blir vår igen.
8
Övriga annonser - önskas / Baby overall av ull att ha under. St 68-74
« Senaste inlägg av Nina W skrivet Igår kl. 11:01 »
För en väns räkning söker jag en varm vinteroverall av ull att ha under. Några andra varma ylleplagg kan också vara intressant. Betalar  bra. Skicka varhelst ifrån, står för frakten.
9
Höns: Boende/hägnad / SV: Hur kallt klara Hedemora höns
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 09:01 »
De är ganska ljusberoende när det gäller äggläggningen, så har du lyset på från morgon till kväll så kanske de inte lägger av. Våra levererar inte många ägg nu. Vi har lyset på under eftermiddagen/tidig kväll, i övrigt är det solen(?) som lyser upp.
10
Redskap, verktyg och maskiner / SV: Bredgrep 2023 Erfarenheter och modeller
« Senaste inlägg av Myosurus minimus skrivet 06 dec-23 kl 23:03 »
Jo, det finns ju en bra poäng med att klara sig med det man har, som en grävgrep. Enkel och mångsidig. I stället för att skaffa specialredskap.

Jag har använt grävgrepen som en bredgrep, tryckt ner den i jorden för att lufta och bryta upp kompakt lera, utan att gräva om i jorden. Fungerar väl någorlunda men det är svårt att lätta på jorden som bredgrepen gör enligt de filmer jag sett. Jag tänker mig att det går att få mer kraft med en bredgrep.

Vill gärna höra om era erfarenheter!
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

306 gäster, 2 användare
xaelanar, sayerbýr

* Forum

* Om tidningen Åter- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser