Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bostad sökes / Hjälp någon i nöd
« Senaste inlägg av Lus3 skrivet Idag kl. 20:06 »
I need help
Like shelter,
whilst loosening from the grip of controle (abuse)

Even if it’s only for a few days

I am nice and can help with chores
2
Övrigt om bygga & bo / SV: Namn på gamla gårdar
« Senaste inlägg av borsdorfer skrivet Idag kl. 17:46 »
Kolla på Häradsekonomiska kartan.
3
Övrigt om bygga & bo / SV: Namn på gamla gårdar
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 16:42 »
Om det finns kvar gamla brev och andra handlingar på gården så kan man se hur de är adresserade. En annan källa kan vara äldre telefonkataloger. Ibland kan hembygdsföreningar eller liknande ha gett ut böcker med historik över ortens gårdar. Om det är en större eller anrik gård så kan det finnas uppgifter i något sånt där samlingsverk av typ "Herresäten och Gårdar", det gavs ut många sådana av olika förlag, oftast indelade landskapsvis, under första halvan av 1900-talet.
4
Övrigt om bygga & bo / Namn på gamla gårdar
« Senaste inlägg av JimmyJimmy skrivet Idag kl. 15:49 »
Tjenahej på er .

Var hittar man vad gårdar heter eller hette förr ?
är på g att köpa en gammal gård utanför Kågeröd i Skåne.
Hittar inget på lantmäteriet (kanske letar på fel ställe)
finns här någon vänlig själ som kan hjälpa oss med detta ?

Tack på förhand  8)
5
Övrigt om odling / SV: Vad skördar du,
« Senaste inlägg av Stengrim skrivet Idag kl. 15:24 »
Potatis, morötter, polkabeta, mangold, lök och så några kantareller = pyttipanna till middag.
6
Övrigt om odling / SV: Vad skördar du,
« Senaste inlägg av Radar skrivet Idag kl. 14:49 »
Svarta vinbär.
Det är bara några år sedan som vi planterade våra buskar med svartvinbär. Tidigare har vi inte ansett det vara tillräckligt mycket bär för att plocka och göra något av. Förra sommaren plockade jag 850 g och frös in. I år bedömde jag att det skulle finnas ca 1,5 kg på buskarna. Tillsammans med förra årets bär skulle det bli tillräckligt för att göra gelé av tyckte vi.
Min bedömning visade sig vara tokfel. Drygt 3,5 kg plockade jag. Så nu har frugan fullt upp med att göra svartvinbärsgelé av nästan 4,5 kg.
7
Biodling / Bin utan tillsyn hela juni
« Senaste inlägg av Almson skrivet Idag kl. 13:47 »
Jag kommer ev behöva lämna mina bin utan tillsyn i 3-4 veckor i juni nästa år. Finns det nåt sätt att lösa detta så att jag inte har tomma kupor och grannarna svärmar i skorstenar och väggar när jag kommer tillbaka?
8
Hönsens huvudintresse verkar vara att sprätta och söka efter mat. Lek kommer nog längst ner på önskelistan. Variera istället maten.
Grodda spannmål i en gammal långpanna så det bildas en stor kaka av rötter och gröna strån. Obs: varmluftstorkad spannmål vill inte gärna gro så kolla det först.
Jag brukar tömma ogräskorgen hos hönsen. Kokt potatis är favorit just nu. Däremot var inte bären som blev över efter tillverkningen av saft och lingondricka något vidare.
9
Jobb och tjänster / SV: Hushållskor
« Senaste inlägg av KajsaN skrivet Idag kl. 10:36 »
Hej! Var i landet bor ni? /Kajsa
10
Kontakter / att leva i kärlek....
« Senaste inlägg av anjo skrivet Idag kl. 09:07 »
Kärlek är inte bara ett ord.... mer och mer min grund jag står på.... länge har jag letat, provat, ibland fick jag lever det...men oftast inte...men aldrig har jag tvivlat på den...på tro , hopp och kärlek.
Jag är en tänkande, kännande och fysiskt man, 54 år, bor, lever och arbetar på min lilla sörmländska gård tillsammans med mina odlingar och en drös djur.... från hästar och kor till katter och höns...     Jag vill verkligen går kärlekens väg. Mitt hop i denna värld, i denna tid. Kärlek till människan och mänskligheten, till djuren, jorden och vår planet, ja, till hela universumet... Nu längtar jag efter ett VI.
Jag är vaken och nyfiken, aktiv och sportig, introvert-extrovert med grått hår.... ömsesidig attraktion är lika viktig som att se den andra precis som den den är och vill vara...

Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

474 gäster, 2 användare (1 dolda)
Stengrim

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser