Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kontakter / SV: Singelgrupper
« Senaste inlägg av Tur-Johan skrivet Igår kl. 23:04 »
Toppen!
2
Klippning & ullhantering / klippning östergötland / klipphjälp
« Senaste inlägg av sunflower skrivet Igår kl. 22:57 »
Hej,

nu äntligen bosatt för gott i Östergötland (lite söder om Västervik) efter att ha flyttat runt mellan Stockholm och mellersta Tyskland. Håller  på att bygga ny kundkrets inom fårklippning. Har klippt ett antal år  och tar gärna mindre besättningar (1-40 djur). Jag är flexibel eftersom jag har förmån att kunna styra över min tid själv rätt så mycket.
I slutet på oktober har jag även  planerat att åka på klipptur ner till Älmhult och det finns möjlighet att stanna till på vägen. Hör gärna av er för bokning!

Daniela
danni.kuerten@gmail.com
0737165530
3
Mark finnes / SV: Gård på 6ha ca 28km från Åsele
« Senaste inlägg av Vargtand skrivet Igår kl. 22:13 »
Litet nyfiken, men hur gick det med din stensamling?  :)
4
Bostad finnes / SV: Hus i Aveyron (Occitanie- Frankrike) för självhushållare
« Senaste inlägg av Vargtand skrivet Igår kl. 21:52 »
Jag måste fråga vad värdet är på en sådan fastighet med mark i Frankrike?
(Har länge varit intresserad av att flytta ned)
5
Bygga och renovera / Byta yttergolv i rastvagn
« Senaste inlägg av Urban Scavenger skrivet Igår kl. 21:01 »
Jag har en rastvagn som jag håller på att bygga om till permanentbostad. Har länge tängt att yttergolvet, det kan jag i alla fall behålla men tror inte det kommer att vara möjligt vid närmare eftertanke. Golvet är konstruerat av plywood som vilar direkt på själva underredet. Det ser helt ok ut förutom vid hjulhusen. Överväger om jag kan byta det bara just där men eftersom jag ändå tror att jag kommer behöva riva innifrån för att byta ut det tänker jag att det kanske är bäst att helt enkelt byta ut hela golvet. Som jag har förstått det är yttergolvet i regel det första du monterar på underredet. Hur gör jag då för att montera in det nya yttergolvet? Ser framför mig att försöka skava fram tillräckligt med marginaler för att ge dom nya skivorna något att vila på men det känns ju inte så tillfredställande. Någon som har erfarenhet av att byta golv i vagnar eller idéer på hur man kan gå tillväga?
6
Drycker / SV: Saft av svartvinbärsblad
« Senaste inlägg av Vargtand skrivet Igår kl. 19:46 »
Detta var riktigt intressant, det hade jag inte tänkt på!
Undras om man värmer till strax under 70 grader i ställetför att koka så att mer C-vitaminer blir kvar.
När man kör ren råsaft av saker som hårda vildäpplen, blad mm upplever jag ibland att det blir väldigt beskt om det är finrivet och man hårdcentrifugerat massan (jag vet inte exakt varför dock om det kanske har någonting med den moderna centrifugeringsprocessen att göra, att det blir för våldsamt så att man får med ämnen som inte skall vara i så hög koncentration, tro men det verkar ju funka till fruktviner och annat, dock inte till saft och marmelad, där får man handkoka som vanligt). Men detta som du gjorde här verkar ju fungera. Detta måste testas!
7
Bostad finnes / SV: Hus i Aveyron (Occitanie- Frankrike) för självhushållare
« Senaste inlägg av biggelina skrivet Igår kl. 18:39 »
Du har ett pm
8
Bygga och renovera / SV: Hur tjock isolering med träfiber?
« Senaste inlägg av fri skrivet Igår kl. 17:54 »
Vill du bygga så rymligt som möjligt? Välisolerade väggar och träfiber är utrymmeskrävande.
Har kostnaden någon avgörande betydelse? Det finns fina mtrl men frågan är om energibesparingen är värd den ekonomiska kostnaden på ett litet hus?
Många permanenthus som nu är 70-80år gamla kan ha en fasad i trä eller puts, vindpapp, 3" stående plank, tretexskiva och tapet. Det fungerar utmärkt måste anses beprövat, men kan ge kalla väggar och onödigt hög energiförbrukning.

Jag som har god tillgång till sågspån kan mycket väl tänka mig en spånfylld 150mm lätt regel konstruktion med byggskiva  eller bra våningshög vindväv på både ut och insida och en isolering i skivform under fönster och som kantisolering på spånfyllt bottenbjälklaget.
150mm vägg, 200mm golv och minst 400mm på vind skulle jag vilja ha.

Det går utmärkt att bo i tält, isoleringstjockleken är inte avgörande, för att uppnå acceptabel komfort och  energiförbrukning bör man isolera.
9
Ankor och myskankor / SV: Älling som välter på rygg
« Senaste inlägg av Tossefarmors skrivet Igår kl. 17:00 »
Ja, det kan ju inte fortgå, och blir ju besvärligare ju större den blir om det inte blir bättre. Tack för din hjälp.
10
Du måste se på den amerikanska västkusten, som också har västliga vindar, den är nästan lika mild och regnig som Europas västkust. Alaska är kallt i inlandet men inte längs kusten. Juneau har i princip samma klimat som Göteborg, vilket inte är så konstigt då de ligger på samma latitud och på respektive kontinents västkust. Och de västliga vindarna beror på jordens rotation så de lär inte vända i första taget.

Jänkarna har nog sin värmande ström också. Den är nog på deras läppar. Medans vi här pratar om golfströmmen. Deras hav är ju mer skyddat än vårat är.
Finns otroligt olika bilder på havsströmmar. Men en visar varmt vatten från Asien och en sydlig från Mexiko.
Våran västvinds temperatur däremot styrs av golfströmmen. Skulle golfströmmen ramla ner mot Frankrike så blir den värme våran västanvind ger. Ja smältvatten från Grönland.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

245 gäster, 1 användare
bergh

* Forum

* Om tidningen Åter- Verkar vara en mycket användbar tidning!
/Marcus

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser