Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Getter finnes / SV: Bock killingar
« Senaste inlägg av guuuuugeli skrivet Igår kl. 22:13 »
Hej! Har pmat dig ang bockkilling  :)
2
Övrigt om höns / SV: Mina höns har börjat hacka på falurödfärg
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Igår kl. 21:14 »
Järnvitriolet är inte pigmenten. Järnvitriol är väl samma som järnsulfat, vilket används som fodertillskott.

Kanske står på falu rödfärgs sida, vad pigmenten innehåller?
Färgpigmentet i rödfärg är järnoxid. Helt ofarligt att äta. Dock finns många tungmetaller och olika mineraler från slagghögarnas råmaterial som man gör rödfärgen av. Det är dessa olika beståndsdelar som gör Falu rödfärg unikt och ger den träbevarande förmågan. Järnvitriol och rågmjöl är andra ingredienser samt en liten skvätt linolja. Tror inte det är farligt i små mängder .
Järnoxid är ett av de vanligaste ämnena i vanlig jord och är i vanligt tal rost. I koncentrerad form används det bl.a i färgtillverkning och ger en dov röd färgnyans.
3
Du kan också försöka köpa dig ett fint hus eller hyra ut det här
Jag har använt den här webbplatsen https://bostadslistan.se/ mycket, kom över ditt ämne och tänkte att jag skulle dela också. Detta är inte på något sätt en annons.
Jag har faktiskt använt den här tjänsten och verkligen ogillade det.
4
Övrigt om höns / SV: Kommun vill bygga nytt, ändra detaljplan
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Igår kl. 21:01 »
Om något enstaka parti är emot,oftast MP spelar liten roll. Det är majoriteten i kommunfullmäktige som bestämmer om en detaljplan. Och i de flesta kommuner har styret majoritet i den församlingen. I min kommun protesterar alltid naturskyddsföreningen mot byggplaner men hittills bryr sig få om det. Vi i oppositionen kämpade mot en bergtäkt i utkanten på Alvesta som påverkar med buller o damm men det gick igenom och brytningen har påbörjats. Det är alltid överenskommelser o pengar som bestämmer. Den där korruptionen som inte finns i Sverige ...... I detta fallet var det markägaren som inte ville släppa till mark till nybyggnation om han inte fick sin bergtäkt. Jag själv bor 2 mil från centralorten i mindre samhälle så jag slipper bergtäktsproblemen. Men har förståelse för de närboende som får sin vardag förstörd. Dock påverkade det inget i valrörelsen. Folk tycks rösta som de alltid gjort för valresultatet var märkligt lika förra valet trots stora problem i kommunen.
5
Övrigt om höns / SV: Kommun vill bygga nytt, ändra detaljplan
« Senaste inlägg av skräptanten skrivet Igår kl. 20:47 »
Den lokala LRF-föreningen kanske vill vara med och protestera ihop med Naturskyddsföreningen? Finns något politiskt parti i kommunen som är mot byggen på åkermark? Har du kontaktat lokala media?
6
Bygga och renovera / SV: Jordkällare - ventilation
« Senaste inlägg av borsdorfer skrivet Igår kl. 20:04 »
Har läst att ventilation för inluft ska vara lågt och för utluft högt.

I själva källaren finns takventil.

Om du har en ventilations-öppning högt och en lågt, kommer luftflödets riktning vare beroende om yttertemperaturen är högre eller lägre än temperaturen i jordkällaren, samt temperaturskillnaden mellan golv och tak i jordkällaren.
 Ventilationen borde gå att stänga av för att undvika att få minusgrader i jordkällaren när det är kallt ute.
Med en termostatstyrd fläkt kan man oftast få den temperatur man önskar i jordkällaren.
7
Kontakter / SV: ÖsterFröken söker...
« Senaste inlägg av Gartner63 skrivet Igår kl. 19:54 »
Hej Fröken Öster från Herr väster !  I allafall bor jag väster om dig och är uppvuxen i väster fast lite mer söder om där jag bor numera. Har ett grönt yrke precis som dig fast kanske lite mer kulturbetingat. Bor ganska men inte helt lantligt men inte så många andra hus där jag bor. Bara några stycken. Ingen allmän väg men särskild som vägförening. Där jag jobbar:Jobbar jag som gartner eller anleggsgartner. Jag bor västerut som du kanske anar när jag nämner min yrkestitel. Är plantskolist till min utbildning och då finns risk att du stöter på någon riktig växtnörd och lite småtokig växtsamlare och zonknäckare. Bor lite för kallt för mycket av dt jag vill ha i hagen. I bland får jag gräva mig ut på vintern. Snö från luften direkt och snö från taken och mycket vid dörrarna när det rasar från plåttaket. Bra att ha mycket torr ved då om strömen försvinner i kall vinterväder.

Min geografiska bakgrund och från sjuhäradsbyggden några mil söder om Borås men nu bor jag några mil sydväst om Drammen och jobbar dagligen i Frognerparken där jag är gartner dag och natt men mest på dagen och även gartner på min fritid. Att kunna gå i iden under vintertid skulle vara ganska så lockande och upp dynget runt vid midsommartid.

Det du skriver utgör en lockelse på mig och kände ett behov att skriva av mig något och kanske något mera. Mera kan jag skriva om du vill skriva mera och inte tycker jag verkar udda allt för grön i mina tankar och livstil. Du kan även tycka att jag är för gammal för hålla en kommunikation med ? Vill vi båda ha en reversibel och undersökande kommunikation där vi bollar våra tankar och funderingar. Fundera och reagera !

Hälsningar från Grön gartner i Norge fast svensk i exil .
8
Höns: Utfodring / SV: Fodermajs
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Igår kl. 19:40 »

Dom får dom som dom är.
Men mer som lyxigt inslag i kosten.

När dom är torra så innebär det att hönsen mår bättre och får jobba mer för att smälta dom.
Kokt eller krossad blir sockret för snabbt och damerna riskerar fettma.
9
Höns: Utfodring / SV: Fodermajs
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 19:23 »
Här kokar frun majskornen... Hönsen gillar det, men jag är svagt missnöjd.
10
Metall / SV: Vad göra med två gammla hydroforer?
« Senaste inlägg av esten skrivet Igår kl. 18:14 »
Och jag har sett de som sågat bort bottendelen med lagom hög kant och använt som foder"bord" till ungdjur. De blir ganska tunga och stabila så svårt att ta sönder.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

195 gäster, 1 användare
Galaxie

* Forum

* Om tidningen Åter- Jag älskar när tidningen kommer! Myskväll och massor med läsningar!
/Melissa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser