Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Ekonomi / SV: Kommunala banker?
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 09:23 »
Det finns bra bankalternativ. Jak är en medlämsägd  bank där man sparar först och skapar lånepoäng som bestämmer hur mycket man kan låna.
2
Aktiviteter / SV: Utställning av mina akvareller.
« Senaste inlägg av Victor Rangner skrivet Igår kl. 22:29 »
Tack Malarmaster! Ska kolla!
3
Ekonomi / SV: Kommunala banker?
« Senaste inlägg av Andrea Mathisen skrivet Igår kl. 22:25 »
Jag har slutat ta lån för länge sedan. Det var efter min första framgångsrika investering, som jag gjorde tack vare www.borseschweiz.ch, där jag länge följde aktiekurserna. Alla förändringar på marknaden visas i realtid, vilket hjälper mig att bättre avgöra vad som händer med mina minskande investeringar.
4
Ekonomi / SV: Vilken gårdsförsäkring/försäkringsbolag har ni?
« Senaste inlägg av ManPåGården skrivet Igår kl. 19:41 »
Länsförsäkringar har den fördelen att man blir delägare och får ut del vinst om företaget går bra. Inga pengar till några profithungriga ägare.
5
Aktiviteter / SV: Utställning av mina akvareller.
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Igår kl. 19:26 »
Jag bor ju inte i Stockholmsområdet så jag kan  inte tipsa om lokaler där. jag sysslar också med lite konst nu på äldre dagar och jag samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan i min kommun som  anordnar konstutställningar med jämna mellanrum. Kommunen har också en årlig konstrunda där verksamma konstnärer inom kommunen öppnar sina ateljeer och hem för  allmänheten.  Kommunen har också en utställningslokal för de som saknar atelje. brukar dra runt 1000 personer denna dag i min lilla kommun. så mitt råd är att kolla upp vad studieförbunden gör i din närhet. likaså brukar biblioteken vara intresserade av utställningar och åtminstone i min kommun finns det chans att vara med. Stå på loppis o liknande är kanske inte så roligt. Publiken där är sällan intresserad av konst och vill inte betala .
6
Ekonomi / SV: Vilken gårdsförsäkring/försäkringsbolag har ni?
« Senaste inlägg av t4bb3 skrivet Igår kl. 18:18 »
Har dina försäkringar villaförsäkring för bostad samt lantbruksförsäkring för det övriga. Kostar ett gäng tusenlappar om året men är väl, såvitt jag vet, bara dina och länsförsäkringar att välja på om man vill ha gårdsförsäkring.
7
Ja, försäkringar är ett snårigt kapitel. Och tråkigt.

Vi har rätt lite extraförsäkrat utöver hemförsäkringen, men är rätt nöjda och lite förvånade över hur lite man betalar för att ha en fårflock försäkrad. En katt kostar nog mer.

Har Länsförsäkringar och misstänker att de är lite mer vana vid småbrukare och kanske fortfarande håller rimliga priser fastän man har företag, men annars så kan det kännas som att försäkringar som man skall ha till företaget ligger på dubbla priset jämfört med de privata. Gäller även annat, så det lönar sig att se vad de inriktat sig på för folk. Tror generellt att man skall titta efter den lilla aktören, men inte falla för nystartade firmor som kan lova mer än vad de håller.
8
Höns sökes / SV: Kopparmaraner el pavlovskaja sökes
« Senaste inlägg av Trollis skrivet Igår kl. 15:51 »
Hej jag har en svart kopparmarantupp om du vill. Hör gärna av dig.
9
Aktiviteter / Utställning av mina akvareller.
« Senaste inlägg av Victor Rangner skrivet Igår kl. 15:08 »
Hej!
Som hobby målar jag akvareller av olika slag, men mest i stil med "Pop Surrealism". Nu undrar jag om någon kan tipsa mig om någon utställningslokal att hyra för fjorton dagar eller tre veckor?
Jag har ingen erfarenhet av om mina verk kan vara säljbara, men har inga ambitioner att konkurrera med de mer etablerade inom konstvärlden och konstmarknaden. Avsikten är väl i så fall att min hobbyverksamhet ska gå runt.
En utställning kan ju locka fler besökare till något som redan finns. Det jag har är lätt att ta med och sätta upp på en vägg. Bilderna är i A3-format och inramade i mycket enkla ramar inköpta från ett företag som säljer allt möjligt till kontor och butiker.
En enkel utställning skulle kunna vara 10-20 akvarellmålningar i A3-format, inklusive ram. Det som betyder mycket är att platsen eller lokalen är torr och inte utsatt för onormalt fuktig luft. Då kan ramarna spricka, färgen lösas upp och papperet bli ojämnt.
Skulle det vara någon som känner till något, så lämna gärna ett tips här. Blir vi flera som vill ställa ut, är det bara kul. Utan att det blir någon prestige om administration, förtur och köbildning.
Själv har jag tre utställningar på gång, men inget löfte om datum, ännu.
Är du intresserad av att titta på mina bilder, så finns en del på min blogg: https://graatass.com/

Eftersom jag är pensionär, så har jag tid över på eftermiddagarna och brukar då måla 1-2 målningar om dagen.
Jag har också planer och material till att övergå till akrylfärg, men det är ett medium som, å ena sidan, tar längre tid, men också kan utföras mer detaljerat och utförligt.
Själv gillar jag akvarellfärgernas impulsiva och spontana flöden. Att "gnugga" med färgen på ett akvarellpapper blir lätt suddigt. Papperet luckras upp och ytan "grötigt".
Jag har en väl dokumenterad utbildning inom konst, men efter ett uppehåll på trettio år, har jag nu kommit igång igen, men utan ungdomens ambitioner att bli någon Konstmarknadens gunstling.
Jag tror inte att mina akvareller drar till sig någon publik av sig själv, utan det bästa vore i samband med någon marknadsplats där andra säljer annat.
Är avståndet långt här ifrån Hässelby Gård utanför Stockholms innerstad, så har jag inga möjligheter till bilfärd, utan det blir buss eller tåg som gäller. Har med min alltid närvarande hund, så tåg är nog lämpligast.
Bästa hälsningar!
Victor Rangner
10
Boktips / Bok eller annat om Ursprungliga Nomadkulturer Stamstruktur?
« Senaste inlägg av Victor Rangner skrivet Igår kl. 14:42 »
Hej! Jag letar efter någon bok som beskriver kanske de flesta rörliga nomadkulturers stamstrukturer. Det finns helt säkert en hel del böcker, videos och filmer som handlar om hur någon upplevde att leva och färdas med någon ursprunglig nomadkultur, men jag antar att nomadstammarna inte kunde bygga på någon slags pyramidstruktur?
Det finns förstås en hel del olika nomadkulturer och inbördes stammar, kanske de vanligaste, typ samerna, som levde med sina renar, då de vandrade från betesmark till betesmark. Eller prärieindianer som följde buffelhjordarna.
Jag antar, kanske felaktigt, att samhällets pyramidstruktur uppstod då Människan övergav den minimalistiska livsstil som det innebar att enkel och med så lite packning som möjligt, förflytta sig från jakt- eller samlarmarker?
Antar att det har uppstått en hel del myter omkring nomadkulturer och att man kanske lätt förväxlar dem med klaner.
Det senaste som jag känner till är så kallade "digitala nomader" vilket i och för sig inte är något "samhälle" eller "stam" och som livnär sig via sin dator, uppkoppling och internet. Mer en subkultur, än någon medvetet uttänkt struktur?
Jag har läst lite om Göbekli Tebe som anses vara den första religiösa-andliga platsen, uppbyggd av nomadiserade folkstammar, men antar annars att nomaderna så småningom övergick till odling av växter som de tidigare samlat och jakt som med tiden övergått till uppfödning av husdjur som kor, grisar, getter, höns med flera.
Känner någon till någon antropolog eller strukturalist som specialiserat sig på förindustriella nomadiserande stamkulturer?
Tacksam för svar!
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

199 gäster, 4 användare (1 dolda)
kretslopp, mommo, Stengrim

* Forum

* Om tidningen Åter- Den bästa tidningen någonsin.
/Karl-Lucas

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser