Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Drycker / Soymaster Soyamjölkmaskin
« Senaste inlägg av kanot skrivet Idag kl. 06:47 »
 God morgon Jag vill be om råd. Jag köpte soymastern men fick inte det resultat jag ville ha. Får jag fråga dig vilka bondböner ni använder och var köper ni dem? Detsamma gäller sojabönor. Ni märker redan att jag är en riktig nybörjare. Så hur gör ni det med blötläggning av bönorna etc. Tack. bivänliga hälsningar från kanot :)
2
Bygga och renovera / SV: Bygga tak på balkongräcke
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 23:54 »
Jag har besvärliga "hyresgäster" (ungarna). I somras tog de hjälp av moster som gärna snickrar, och satte upp ett stort segel som täckte hela balkongen ::) Nära att det slet bort balkongräcket när det friskade i, och när det regnade så samlades en hel del vatten på det som kunde ha fått fästena i väggen att ge sig. Och inte frågade de hyresvärden heller. Passar på när jag är iväg och jobbar.

Så jag håller med, fråga gärna...
3
Bygga och renovera / SV: Bygga tak på balkongräcke
« Senaste inlägg av Carolus skrivet Igår kl. 23:41 »
Om jag vore hyresvärd samt gav dig tillstånd till taket, så skulle jag villkora att den gjordes efter en ritning som också var hållfasthetsberäknad.

Och att ansvarsfrågan var klargjord vid ev problem. Att tecknade försäkringar gäller!

På vissa platser kan det behövas att byggnadsnämnden ger tillstånd då konstruktionen skall fästas i fasaden + ändrar fasadens utseende.

Om mitt eget balkongsovande: då jag dragit presenningen över huvudet på natten när det börjat regna så är det bara undersidan av luftbädden/madrassen  som är blöt när jag stiger upp. Om det fortfarande regnar så kan jag ställa madrassen ovanpå några tegelstenar och mot husväggen med blöta sidan utåt. Sedan täcker jag madrassen med presenningen, torrsidan inåt. Alternativt har jag en extra heltorr presenning redo.

Någon gång har det hänt att det varit ihållande regn. Då har jag tagit madrassen till vinden för att torka, nära då jag bor högst upp.

Annars om det regnar flera dar i sträck så brukar temperaturen gå ner vilket innebär att det blir drägligt att sova i lägenheten.

4
Bygga och renovera / SV: Bygga tak på balkongräcke
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 23:36 »
Om du bockar till ett par rör som du fäster i glespanelen under taket (skruv, klämmor, spännband eller t om buntband) och i de stående delarna på balkongräcket, så kan du klä med tyg, presenning eller växthusplast efter behag. Ju lättare, desto mindre risk att hyresvärden klagar.

Ta rör i samma dimension som balkongräcket och måla dem svarta. Tar du tyg eller tjock presenning så välj grönt eller annan färg som ser ut som balkongen så ingen retar sig på det.
5
Vanligt vatten i plastflaskor som man fyller till 80% brukar vara det smartaste. Då har man ju även med sig kallt dricksvatten.

Men det går ju att gräva, eller använda ett jordborr, så man får ner ett rör lite längre ned. Då har man en smidig kyl för det lilla som förhöjer vardagen. Smör, kaffemjölk och en öl.
6
Bygga och renovera / SV: Bygga tak på balkongräcke
« Senaste inlägg av mindlea skrivet Igår kl. 23:10 »
Och sannolikhtetn är att hyresvärd eller brf styrelse säger nej.
OCH av goda skäl!
Översta våningen och balkong - vid kraftig blåst eller storm är det stora krafter som rycker i takskivan.
Flyger den iväg kan det bli skador på fasad o fönster. Eller landa i huvet på ngn olycklig på marken.
Sover själv på balkong när det är värmebölja. Har då en sk uppblåsbar bädd så att jag kommer upp minst 10 från balkonggolvet. Misstänker jag regn drar jag på en presenning över nederdelen av kroppen, som kan hållas på plats vid sidorna av några tegelstenar.
Jag bruka vakna till ifall det börjar regna... dra då bara upp presenningen över huvudet och sover vidare  :)

Ja, det är ju något jag vill undvika. Frågan är om det finns något sätt att sätta dit ett tag utan risk att det blåser bort?
Vad gör du med bädden när du inte sover i den? Eftersom det alltid är fuktigt på balkongen så känns det inte som en bra idé att ställa någon sådan bädd eftersom jag inte har möjlighet att flytta in den i lägenheten om den är blöt.

Jag skulle vilja ha något som är en blandning av presenning och tak, mjukt men fast som kan röra på sig i vinden men inte låter när det fladdrar till.  ???
7
Bygga och renovera / SV: Bygga tak på balkongräcke
« Senaste inlägg av mindlea skrivet Igår kl. 23:05 »
Jag tror att det går att bygga ett stadigt tak på fyra ben vilande på balkonggolvet med ett halvgenomskinligt korrugerat plasttak utan att fästa i vägg. Jag skulle göra benen högre så att du kan stå på balkongen och dörren går att öppna om den är utåtgående.  Skruva ihop trävirket så det är lätt att demontera om någon skulle ha invändningar. Fäst med hålband runt balkongräcket för att säkra för vind.

Det var något sånt jag hade tänkt mig, ja. Nu skrev någon lite längre ner att det finns en risk om det blåser till ordentligt så det gäller att komma på något som inte riskerar att blåsa bort.
8
Bygga och renovera / SV: Bygga tak på balkongräcke
« Senaste inlägg av mindlea skrivet Igår kl. 23:02 »
Det är ganska enkelt att bygga något hållbart.

Men.....

Det är en fasadändring och då krävs det byggnadslov och sedan måste du ha med dig hyresvärden också.
Börja med att fråga denne.

Varför tänker du att det är en fasadändring? Det är ju något jag bygger på balkongen som inte påverkar huset på något sätt, det kommer knappt ens synas för andra heller.
Jag har grannar som byggt liknande grejer så jag har bara antagit att jag också får göra det, men jag ska såklart prata med hyresvärden.
Dela gärna med dig av hur du menar att jag skulle kunna bygga! :)
9
Bygga och renovera / SV: Bygga tak på balkongräcke
« Senaste inlägg av mindlea skrivet Igår kl. 22:59 »
Förr hade folk ofta markiser som balkongtak. Det skulle kanske räcka för dej. Ett tag hade jag en hammock i trädgården som jag sov i ibland. Den var praktisk för även om det regnade så blev jag inte blöt.

Ja, det kanske vore något om jag skulle komma över någon billig begagnad. Nya är de så himla dyra!
10
Bygga och renovera / SV: frågor om regler.
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Igår kl. 22:23 »
Fråga inte, bara gör. Om någon långnäst myndighetssnokare trots allt lägger sig så är det bara att spela dum så löser det sig. Vad myndigheterna inte vet har de inte ont av.


Grannen man retade för 12 år sedan ser möjligheten att ge igen  ;D
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

303 gäster, 6 användare
Tur-Johan, Bösahusarn, tomasruukel, Godsherren, leif123, hofboss

* Forum

* Om tidningen Åter- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser