Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Övriga världen Utställning av mina akvareller.  (läst 281 gånger)

Victor Rangner

  • Inlägg: 5
Övriga världen Utställning av mina akvareller.
« skrivet: 25 nov-22 kl 15:08 »
Hej!
Som hobby målar jag akvareller av olika slag, men mest i stil med "Pop Surrealism". Nu undrar jag om någon kan tipsa mig om någon utställningslokal att hyra för fjorton dagar eller tre veckor?
Jag har ingen erfarenhet av om mina verk kan vara säljbara, men har inga ambitioner att konkurrera med de mer etablerade inom konstvärlden och konstmarknaden. Avsikten är väl i så fall att min hobbyverksamhet ska gå runt.
En utställning kan ju locka fler besökare till något som redan finns. Det jag har är lätt att ta med och sätta upp på en vägg. Bilderna är i A3-format och inramade i mycket enkla ramar inköpta från ett företag som säljer allt möjligt till kontor och butiker.
En enkel utställning skulle kunna vara 10-20 akvarellmålningar i A3-format, inklusive ram. Det som betyder mycket är att platsen eller lokalen är torr och inte utsatt för onormalt fuktig luft. Då kan ramarna spricka, färgen lösas upp och papperet bli ojämnt.
Skulle det vara någon som känner till något, så lämna gärna ett tips här. Blir vi flera som vill ställa ut, är det bara kul. Utan att det blir någon prestige om administration, förtur och köbildning.
Själv har jag tre utställningar på gång, men inget löfte om datum, ännu.
Är du intresserad av att titta på mina bilder, så finns en del på min blogg: https://graatass.com/

Eftersom jag är pensionär, så har jag tid över på eftermiddagarna och brukar då måla 1-2 målningar om dagen.
Jag har också planer och material till att övergå till akrylfärg, men det är ett medium som, å ena sidan, tar längre tid, men också kan utföras mer detaljerat och utförligt.
Själv gillar jag akvarellfärgernas impulsiva och spontana flöden. Att "gnugga" med färgen på ett akvarellpapper blir lätt suddigt. Papperet luckras upp och ytan "grötigt".
Jag har en väl dokumenterad utbildning inom konst, men efter ett uppehåll på trettio år, har jag nu kommit igång igen, men utan ungdomens ambitioner att bli någon Konstmarknadens gunstling.
Jag tror inte att mina akvareller drar till sig någon publik av sig själv, utan det bästa vore i samband med någon marknadsplats där andra säljer annat.
Är avståndet långt här ifrån Hässelby Gård utanför Stockholms innerstad, så har jag inga möjligheter till bilfärd, utan det blir buss eller tåg som gäller. Har med min alltid närvarande hund, så tåg är nog lämpligast.
Bästa hälsningar!
Victor Rangner

malarmaster

  • Inlägg: 5055
    • Småland
SV: Utställning av mina akvareller.
« Svar #1 skrivet: 25 nov-22 kl 19:26 »
Jag bor ju inte i Stockholmsområdet så jag kan  inte tipsa om lokaler där. jag sysslar också med lite konst nu på äldre dagar och jag samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan i min kommun som  anordnar konstutställningar med jämna mellanrum. Kommunen har också en årlig konstrunda där verksamma konstnärer inom kommunen öppnar sina ateljeer och hem för  allmänheten.  Kommunen har också en utställningslokal för de som saknar atelje. brukar dra runt 1000 personer denna dag i min lilla kommun. så mitt råd är att kolla upp vad studieförbunden gör i din närhet. likaså brukar biblioteken vara intresserade av utställningar och åtminstone i min kommun finns det chans att vara med. Stå på loppis o liknande är kanske inte så roligt. Publiken där är sällan intresserad av konst och vill inte betala .

Victor Rangner

  • Inlägg: 5
SV: Utställning av mina akvareller.
« Svar #2 skrivet: 25 nov-22 kl 22:29 »
Tack Malarmaster! Ska kolla!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

331 gäster, 5 användare
Radar, lena melin, svampskog, Henry Lundholm, Trulsdotter

* Forum

* Om tidningen Åter- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser