Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Södermanland  Stockholm gratis bostad mot hjälp på gård  (läst 755 gånger)

ninanna

  • Inlägg: 6
Södermanland Stockholm gratis bostad mot hjälp på gård
« skrivet: 07 dec-21 kl 23:22 »

Möblerad modern bostad ca 70 kvm  med bergvärme i naturen vid vägs ände.  Wifi finns fiberuppkoppling och 3 katter måste ingå ty de bor redan där.  Trädgård . Busshållplats nära som tar  30 min till tbana Brommaplan . Vi behöver hjälp 2-4  Tim om dagen  ca 5 dagar i veckan från januari 2022 till maj . Handlar bla om  fodring och mockning av kor och får. Vi önskar en person som är stark och pålitlig och praktiskt lagd. Lugn med djur.Någon som helst inte har hund eller massa kompisar. Men som kommer över och fikar hos oss  vi bor 200 m bort.  Ett par går också bra. Efter 6 mån kan vi ev hyra ut bostaden på vanligt vis. Men just nu behöver vi hjälp och kan erbjuda bostad men ingen lön. Smsa mig. 0707658010

sunflower

  • Inlägg: 59
    • Uppland
SV: Stockholm gratis bostad mot hjälp på gård
« Svar #1 skrivet: 16 dec-21 kl 18:48 »
Hej!

Har du funderat på att ansluta dig till WWOOF? Där finns folk som vill jobba för mat och husrum. Hittar man rätt så är det ett bra sätt att få hjälp med sysslor på gården samtidigt som den hjälpande får lära sig nya kunskaper och tillsammans skapar man en - om än tillfällig - gemenskap på gården. Vi har hittills bara haft goda erfarenheter både som Wwoofare (= den som jobbar) och som värd. Du kan ju kolla in wwoof.se ifall det kunde vara något för dig.

Daniela
a ship in a harbour is safe, but that's not what  a ship is built for

ninanna

  • Inlägg: 6
SV: Stockholm gratis bostad mot hjälp på gård
« Svar #2 skrivet: 31 dec-21 kl 00:42 »
Hej Daniela! Jag har haft woofare på gården för 15 år sedan. Då var det mest tyska studenter som ville se Sverige och jobba med typ ogräsrensning i korta perioder sommartid. Men bra att du påminner mig om woof. Kanske borde gå med igen.  Det vi söker nu är lite mer av nån självständig som bor här och finns tillgänglig för lite sysslor hos oss då och då. Flexibel arbetstid-  vi kan oftast anpassa oss. Woofs upplägg med 20 tim arbete i veckan mot mat  och husrum kan man utgå från. I alla fall lunch. Typ student eller pensionär som har sin försörjning men som vill bo på landet ett tag och hjälpa till.
Mvh Gunilla
« Senast ändrad: 31 dec-21 kl 00:52 av ninanna »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

224 gäster, 11 användare (4 dolda)
Själv är bäste dräng, mattias_33, Klas Karlsson, fri, javill, Pullarius, Lena III

* Forum

* Om tidningen Åter- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser