Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Dalarna Off the grid ställe säljes!  (läst 484 gånger)

Vasa

  • Inlägg: 90
    • -
Dalarna Off the grid ställe säljes!
« skrivet: 31 maj-20 kl 19:22 »
Hej,

Fastigheten består av ett litet torp byggt på 1800 talet och lilla angränsande marken runt om det. Detta ställe ligger i en enorm stor skog, alltså direkt anslutning till skogen från alla håll som är ganska rik på det Svenska vilda livet (av alla större djurarter är det bara Björn som jag inte har sett här än på mina fyra år). Alla möjliga skogsbär, svamp och naturligtvis fina fiskevatten i form av massa små tjärnar till större sjöar inom gångavstånd.   

I denna enorm stora skogen finns den här typen av egna små fastigheter lite här och var och några av dem som detta torp ligger längs en riksväg som går genom skogen. Från denna motortrafikleden är det ej skyltad (= oinbjudna gäster hittar ej) egna infarter till skogsvägarna. Fastigheten ligger vid en sådan liten skogsväg som så småningom förbinder genom gamla byvägar med en till riksväg och två halv stora "städer" (ungefär som en stor skogs triangle). Städerna är faktiskt härliga, en klassisk äldre gruvstad och en lite modernare småstad med exempelvis affärer som Biltema och Byggmax och många andra, och tågstation som SJ stannar och därifrån är det ca 1.5 timme till Stockholm, ca ett tåg i timme+flera vid rusningstider. Tågtids anpassade busstrafik finns inom några 100 meter från torpet alltså via riksvägen. Körtiden från torpet till pendlarparkering vid stationen är mindre än en kvart, båda städerna ligger på nästan lika långt avstånd.

Närmaste granne ca 1.5 km hon där rider, det är faktiskt bra rid/kör vägar, skogs cross kan också köras på spår inne i skogen som har skapat av skogs maskiner med stora hjul, fyrhjul körningar funkar det med vissa "grannar" (alltså folk som bor i skogen) har dem, och på vintern kör dem snöskoter. 

En besiktad (till nästa april) fyrhjulsdriven bil som tar sig fram var som helst året om ingår i köpet och nästan mycket allt annat så som Sthil FS240 röjsåg, nästan oanvänd kraftig bygg elverk, en till bil-Daewoo Tacuma och gammal polar 470 husvagn (ej besiktade), kajak med mera. naturligtvis solceller och batteri-en enklare anläggning, allt som behöver för att röja snö manuellt, bykgryta, sotar utrustning (självsotning) med mera, alltså allt som behöver för att bo på torpet året om och lite till, exempelvis en extra vedspis och kamin och järnrör skorsten med mera.

Detta är ett litet timmertorp i Falu rödfärg med oinredd vind och med fin gammal tegel skorsten och med gammal vedspis. En "normal" synvinkel skulle man också kunna kalla detta för en renovering/rivnings objekt men jag pratar inte det där mäklarspråket. En riktig fin jordkällare och brunn finns (vatten prover har ej tagit utan kokar ordentligt istället och det har funkat bra så här långt). Efter fyra år vaknade sophämtnings företaget till och kom med två kärl för ca ett par veckor sedan, har inte ens fått första räkningen än men det verkar inte kosta mycket. Eftersom denna fastigheten ligger utanför detaljplanerat område kan man enkelt få bygglov om man vill bygga och lika så med ett enskilt avlopp. Om man vill ändra off the grid till grid tied finns möjligheten men antar att det kan kosta en slant.

350000 kronor för rubbet. Om så önskas kan en mäklare få avsluta affär. Alternativa köp möjligheter finns för rätt person. Hade aldrig sålt detta smultronställe med så många unika möjligheter men vill flytta utomlands istället, därav försäljning. Jobb kontakter för eventuella framtida boende här kan förmedlas genom min nuvarande arbetsgivare om ni har busskort/taxikort. Kan ha glömt nåt eller ni har egna frågor eller ni är intresserade av torpet. Skicka helst PM då.           
                 

           


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser