Vårlamm:
Föds liksom dilammet i januari-februari, slaktas vid 4-5 månaders ålder. Slaktvikten är 16-20 kilo. Köttet är rosarött och har en god lammkaraktär i smaken.
Dilamm:En mer exklusiv variant. Ett mindre och yngre lamm som oftast är fött i januari, slaktas vid 2-3 månaders ålder. Slaktvikten är - 13 kg, levande vikt 25-30 kg. Köttet är ljus och mört, helhetsutseendet skall påvisa att fodret huvudsakligen bestått av mjölk eller mjölkersättning.
Produktionen är mycket noga reglerad och mer kostnadskrävande än annan lammproduktion.
Dilammen föds inomhus i slutet av januari i torra, djupströade lador. Där diar de tackorna så länge de vill. Efter en månad kan de vara tillsammans med andra smålamm i gemensamma lammhagar.
13kg på ett 2 månaders lamm

wow
det måste bli Texelbagge x Dorsettacka= lamm som ska klara det...
Men finns det dilammsproduktion i Sverige numer

-
fodret huvudsakligen bestått av mjölk eller mjölkersättning.
-
Efter en månad kan de vara tillsammans med andra smålamm i gemensamma lammhagar.Påminner om Gödkalvsuppfödning...