Det här anses vara en av de bästa raser som finns när det gäller köttproduktion. Kroppen är stor och fyllig, det här är en av det tyngsta raserna. Köttet är vitt och av hög kvalitet.
Det är en utmärkt värpare, även vintertid, men det är framför allt som köttras som den har blivit mest känd. Köttet är vitt och av hög kvalitet. I Frankrike fins en maträtt, "petit poussin", som tillagas av just Faverolle.
Av alla raser som nämnts ovan vilken/vilka är snällast? Har lite tråkiga erfarenheter av argsinta tuppar.
Jag har Maraner och Faverolle, men har inte haft dem så länge. Min första Marantupp blev riktigt elak och ligger i frysn nu! Före det har jag slaktat och ätit upp 2 Faverolle tuppar (övertaliga) Jag upplever Faverolle som lugna, blyga men nyfikna. Köttet var otroligt gott. Den första blev kokad i vin och den andra kokad med apelsin, jag gillade apelsin varianten bäst!